Pagina's

maandag 19 februari 2018

wintersalade met kool, wortel, dadels en walnoten - wintersalad with cabbage, carrot, dates and walnuts (GF-SF)


Ik maakte net een heerlijke winterse salade van restjes witte en rode kool die nog in mijn koelkast lagen. De toevoeging van dadels, walnoten, verse kruiden en gember geven deze koolsla net dat extra beetje smaak en crunch, dat het me de moeite waard leek om hier met jullie te delen!

Wat:
1 winterwortel
1 stukje witte kool
1 stukje rode kool
1 rood uitje
handje verse kruiden als munt, peterselie en koriander
4 dadels
1 el geraspte verse gember
1 flinke schep yoghurt
1 flinke schep mayonaise
1 el rode wijnazijn
1 el olijfolie
peper en zout
1 handje walnoten, gedopt

Hoe: je snijdt en schaaft en voegt alle ingrediënten toe boven op elkaar. Dus maar 1 schaal nodig!

Dop de walnoten en toast ze in een droge koekenpan. Zet apart.
Pak een grote schaal en een fijne rasp of mandoline.

Rasp wortel en beide koolsoorten boven de schaal.
Was en snijd de kruiden fijn, snijd de rode ui in heel dunne ringen en voeg toe.
Haal de pit uit de dadels en snijd ze in de lengte in dunne reepjes. Voeg toe.
Rasp de gember er bovenop.
Hussel alles goed door elkaar.

Schep en giet dan yoghurt, mayonaise, olie en azijn er boven op, peper en zout en meng nogmaals alles goed door elkaar.
Bestrooi met de walnoten.
Eet smakelijk!


I just made this wintery salad of some pieces of left-over white and red cabbage lying in the back of my fridge.
The addition of fresh herbs, dates, walnuts and fresh ginger give this coleslaw the extra taste and crunch, so I thought it worth sharing here with you all!

What:
1 winter carrot
1 piece of white cabbage
1 piece of red cabbage
1 small red onion
4 dates
1 tbsp grated fresh ginger
1 big handful fresh herbs, like mint, parsley and/or coriander
1 big scoop of yoghurt
1 big scoop of mayonnaise
1 tbsp red wine vinegar
1 tbsp olive oil
pepper and salt
1 handful shelled walnuts

How:You just slice and add every ingredient on top of the other. So only 1 bowl required!

Shell the walnuts and toast them in a dry skillet. Set aside.
Take a big bowl and a grater and mandolin.

Start grating the carrots and very finely slice the 2 cabbages. You decide how much cabbage you use.
Wash and finely cut the fresh herbs fine and the onion in fine rings. Add to the bowl.
Take the pit out of the dates and lengthwise slice them into thin strips, add.
Grate some fresh ginger on top.
With your hands mix everything together.

Then scoop and drizzle yoghurt, mayo, vinegar and olive oil on top, season with pepper and salt and mix together with 2 big spoons.
Walnuts on top.

Enjoy!

1 opmerking: