Na een fantastische uitstap naar het zomerse, uiteindelijk
dan, de eerste weken waren fris tot koud in het noorden, India, is het altijd
weer wennen aan de temperatuur, het eten, het ritme van alledag, zelfs de
mensen hier.
Waar ik altijd enorm van geniet na een reis naar India is
dat het hier zo ontzettend schoon en rustig is.
De steden zijn daar zó overvol en er is altijd herrie, van
de vroege ochtend tot de late avond, dat het een verademing (ook dat letterlijk,
de luchtkwaliteit is vaak zeer slecht)is om weer op een fijne, rustige plek te
wonen, waar je niet weg hoeft, waar je niet op straat hoeft te leven
waar het leven zo ontzettend goed geregeld is, waar je je
terug kunt trekken als het je uitkomt, waar je in een ongelooflijke luxe leeft
met schoon drinkwater, medische voorzieningen en veilig voedsel.( Ik kwam helaas
ziek terug met een darmparasiet, waar ik nu nog van aan het herstellen ben met
antibiotica)
We hebben gereisd vanaf Delhi, via Benares naar Kolkata en
vandaar helemaal naar het zuiden afgezakt langs de oostkust naar Andra Pradesh
en Tamil Nadu.
India is een fascinerend land, met geweldig innemende mensen,
zoveel contrasten; te veel om op te noemen. Wat impressies:
Thuisgekomen is het even omschakelen om van zomers eten weer
terug te moeten naar winterse kost. Dat gaat vrij snel, want mijn lichaam moet
verwarmd worden.
Ik maakte deze winterse koolrolletjes met quinoa, maar je kunt
op vele manieren kunt vullen, zoals met rijst of gierst als basis. Heel handig
om restjes groente te verwerken.
Je hebt nodig:
1 mooie verse savooiekool, 12 bladeren
¾ cup quinoa of bruine rijst
1 handvol amandelen, geroosterd en grofgehakt
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 (winter)wortel, in kleine blokjes
1 prei, in smalle ringetjes
verse peterselie
peper, zout, paprikapoeder, tijm
100 g zachte geitenkaas
1 blikje linzen, uitgelekt
tomatensaus van 1 blikje gepelde tomaten
Zet een grote pan met water op met wat zout en kook hierin
de koolbladeren met 3-4 tegelijk 4 minuten. Spoel ze af met koud water en laat
uitlekken.
Kook de quinoa zoals je gewend bent en zet opzij.
Rooster en hak de amandelen en daarna alle groentes.
Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit hierin ui en knoflook
zachtjes, voeg dan prei en wortel en fruit totaal een minuut of 8. Breng op
smaak met peper, zout, tijm en paprikapoeder.
Van het vuur af roer geitenkaas, quinoa,
amandelen, linzen en peterselie erdoor en meng goed.
Zet de oven aan op 175°C.
Op de bodem van een flinke ovenschaal schep je wat
tomatensaus. Dan maak je de koolrolletjes door op je werkblad steeds 1 koolblad
te nemen en een flinke schep vulling in het midden. Vouw de zijkanten naar
binnen en rol het blad op. Leg naast elkaar op de saus. Tot alle bladeren
gevuld zijn.
Schep de rest van de saus eroverheen en wat olijfolie. Bak
de koolrolletjes in het midden van de oven ongeveer 30 minuten.
Eet smakelijk!
You’ll
need:
1 big fresh
Savoy cabbage, 12 leaves
¾ cup
quinoa or brown rice
1 handful
of almonds, roasted and chopped roughly
1 onion,
finely chopped
1 clove of
garlic, finely chopped
1 (winter)
carrot, finely diced
1 leek, in small
rings
fresh parsley,
chopped
pepper,
salt, paprika powder, thyme
100 g soft
goat’s cheese
1 small can
of lentils, drained
Tomato sauce
from 1 can of peeled tomatoes
Put a big
pan with water on the stove and bring to the boil. Boil the cabbage leaves with
3-4 together for 4 minutes. Rinse with cold water and put aside.
Cook the
quinoa as you always do and set aside too.
Toast and
chop the almonds.
Wash and chop
all vegetables.
Heat some
olive oil in a casserole and fry the onions and garlic softly, add leek and
carrot cubes and fry together for about 8 minutes till softened. Season with
salt, pepper, paprika and thyme. From the heat stir in quinoa, almonds, goat’s
cheese, lentils and parsley. Mix well.
Pre heat
the oven on 175°C.
On the
bottom of a ovenproof dish scoop half of the tomato sauce.
Then we
make the cabbage rolls by putting 1 cabbage leaf on your workbench and scoop a
big ladle of the filling in the middle. Fold the sides over the filling and
roll the leaf up and put in the baking dish. Make all 12 and divide the rest of
the sauce on top of it with an extra sprinkle of olive oil. Bake in the middle
of the oven for about 30 minutes.
Enjoy!
2 opmerkingen:
An enjoyable blogpost to read.
Thank you Paula, welcome!!
Een reactie posten