zondag 18 april 2010

frittata met raapsteeltjes en kerstomaat

De raapsteeltjesfrittata was erg lekker. Volgende week ga ik hem een keer maken met brandnetels, lijkt me ook wel wat. Overal staan nu jonge brandnetels dus kun je, met handschoenen aan, zakken vol plukken van de jonge topjes.

Raapstelen zijn een koolsoort, je eet ze rauw of snel gesauteerd, je eet alles behalve de worteltjes; die snijd je eraf. De rest, steel en blad zijn eetbaar. De steeltjes blijven lekker knapperig. Zoals het een soort van de brassica-familie betaamd zit de raapsteel vol met vitamine C en calcium.


raapsteeltjes-frittata
(2 pers)

1 uitje, gehakt
1-2 tenen knoflook, fijngehakt
1 bos raapsteeltjes, gewassen en fijngehakt
2 eieren
2 el geraspte kaas, bijv. pittige geitenkaas
1 el crème fraîche
8 kerstomaatjes, gehalveerd
peper en zout
2 el olijfolie

Fruit de ui en de knoflook zachtjes tot ze gaan kleuren. Voeg dan op hoog vuur de raapsteeltjes toe en laat snel slinken. Haal de pan van het vuur.
Doe de eieren in een kom en klop ze los met peper en zout en de crème fraîche. Roer de geraspte kaas er doorheen en het raapsteelmengsel.
Verhit een koekenpan en laat wat olijfolie warm worden. Voeg het eimengsel toe, leg de halve tomaatjes er op en laat zachtjes bakken totdat de bovenkant gaat stollen. Leg een groot plat deksel op de koekenpan en draai de frittata om en laat hem terugglijden in de koekenpan. Bak de andere kant nog eventjes op iets hoger vuur tot het lekker bruin en krokant is.
Serveer met een frisse salade, zowel warm als koud erg lekker!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...