dinsdag 6 april 2010

kokoschutney



























Een snelklaar chutney vandaag, heerlijk als bijgerecht bij de vorige gerechten, maar ook op een glutenvrije maïspannenkoek met wat sla en tomaat als lunchgerecht.


kokoschutney

8 flinke el kokos
1-4 kleine rode pepers, zeer fijngehakt
2 el korianderblad, fijngehakt
4-5 kerrieblaadjes
2-4 el water
1el kokosolie
1 el zwart mosterdzaad
zout
citroensap

Doe de kokos in een schaaltje en meng het water erdoorheen, het moet smeuig worden. Laat even staan en voeg evt. extra water toe.
Doe dan de kokos, de gehakte rode peper, koriander, en 2 kerrieblaadjes in de keukenmachine en meng een paar keer snel op hoog vermogen.
Verhit de olie in de pan en bak daarin de overige kerrieblaadjes met het mosterdzaad tot ze gaan springen. Zet het vuur uit en giet het bij het kokosmengsel. Roer alles door elkaar. Voeg zout en citroensap naar smaak toe.

Geen opmerkingen: