Het is een prachtige vrucht met een wat taaie schil, die je er afscheurt voordat je de vrucht eet. Erg sappig en fris-zoet. In de oven wordt de smaak nog wat dieper. Verwijder eventueel de schil na het bakken, die wordt een beetje bitter.
Mispels uit de oven met ricottaroom
½ citroen, rasp en sap
2 el rietsuiker, gemengd met wat vanillepoeder
Voor de ricottaroom:
250 g ricotta
½ citroen, rasp en sap2-5 el agavesiroop
Stukje pure chocolade, 70% cacao
Verwarm de oven voor op 180˚ C.
Was de mispels en snijd ze doormidden. Haal de grote pitten en het vlies waar ze in zitten eruit. Leg ze met de schilkant op een bakplaat en bestrooi met het rietsuiker-vanillemengsel en het citroensap en –rasp.
Zet 45 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn. Laat afkoelen en eet ze met de ricottaroom.
Meng hiervoor een bakje ricotta met de citroen en agavesiroop.
Rasp de chocola erover.
4 opmerkingen:
sorry dit zijn echt geen mispels.
waarschijnlijk een soort pruim,lijkt een beetje op een mirabelle
Hallo anoniem,
het zijn Japanse mispels (Eriobotyra Japonica), in Nederland veel verkocht bij Turkse en Marokaanse groenteboeren. Ze komen veel voor in het Mediterraanse gebied, maar oorspronkelijk dus uit Azië.
groetjes, Linda
Het zijn natuurlijk geen gewone mispels die in België voorkomen, maar het zijn Chinese mispels. Het is een zeer lekkere vrucht die in Portugal (Madeira) regelmatig voorkomt en is zeer lekker.
Inderdaad, de "gewone" mispel komt bijna niet meer voor bij ons en er moet eerst de nachtvorst in het najaar overheen gaan voordat ze eetbaar worden. Ken je de uitdrukking "zo rot als een mispel"?
Ik koop mispels op de markt of bij de Marokkaanse of Turkse groentenboer.
Een reactie posten