zondag 27 juni 2010

snijbiettortilla

Het is warm, het is heet, het is heerlijk.
Heerlijk om niets te doen, in de schaduw een boekje te lezen, naar de gierzwaluwen te kijken, aan een beekje te mijmeren.
Helaas ben ik, pardon, zijn we aan het klussen en het vordert gestaag. Puberzoon staat op het punt naar zijn nieuwe kamer te verhuizen, nog even 1 keer zijn nieuwe, door mijn lief getimmerde bureau, te verven en dan sjouwen en inrichten. Dan kunnen wij beneden de boel omgooien, puf, puf!! Het wordt wel heel fijn!

Tussendoor moet er ook nog gegeten worden en ondanks het warme weer eet ik graag iets warms, maar ook iets simpels, ik heb niet zoveel zin om lang in de keuken te staan.
Gelukkig krijg ik van de boer heerlijke sla, radijsjes en komkommer, dus een simpel slaatje is snel gemaakt.
Erbij at ik pas deze snijbiettortilla, van tevoren te maken want op kamertemperatuur ook erg lekker.

Snijbiettortilla (3 pers)

500 g snijbiet
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
6 nieuwe aardappels
5 grote biologische eieren
100g zachte geitenkaas
handje platte peterselie, fijngehakt
versgemalen peper en zout

Was de snijbiet en snijd de bladeren en de stelen fijn. Kook met aanhangend water en een snufje zout een minuut of 5-8. Als de snijbiet goed geslonken is, roer af en toe en stort het in een vergiet. Laat afkoelen en uitlekken. Druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Ondertussen was je de nieuwe aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 10 minuten beetgaar met weer een snuf zout.

Bereiden:
Zet een flinke koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur met een royale scheut olijfolie en bak daarin de aardappelblokjes tot ze een mooi bruin laagje hebben, op middelhoog vuur. Strooi de ui erover en bak deze een minuut of 5 mee, schep af en toe om, op een laag vuur.
Ondertussen klop je de eieren los in een ruime kom met een scheutje koud water, peper en zout naar smaak, de fijngehakte knoflook en peterselie.
Giet het eimengsel over de aardappels, verdeel de uitgelekte snijbiet eroverheen en verkruimel de geitenkaas erover. Druk even aan met een spatel en bak de tortilla zachtjes een minuut of 7-8. Als de bovenkant gestold is kun je de tortilla omkeren.
Ik schud eerst de tortilla los van de kanten, leg er een groot plat deksel of een bord op, keer dan de tortilla op het deksel of het bord en laat het weer in de pan glijden.
Bak de bovenkant nog een minuut of 4-5.
Eet de tortilla meteen met een lekkere salade of later op kamertemperatuur!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...