maandag 15 juni 2015

gepofte amarant-noten reep - nut amaranth chocolate bars (GF-DF-SF-V)

                     Adapted from Green Kitchen Stories

Ik maakte deze makkelijke en heerlijke gepofte amarant-noten reep al een tijdje geleden en was ze even vergeten te plaatsen. Na een paar versies vind ik deze op dit moment de beste. Door de pindakaas te vervangen voor een andere notenpasta en met de ingrediënten te variëren, kun je steeds een andere smaak creëren.  Het poffen van de amarant is superleuk om met je kids te doen; kijk dit fimpje even voordat je begint!

Ik gebruik een Pyrex rechthoekige schaal van 20x16cm, die ik bekleed met ruim huishoudfolie, zodat je genoeg hebt om eroverheen te vouwen tijdens het stevig worden en je de “koek” er makkelijk uit kunt halen voordat je gaat snijden.


Je hebt nodig:
7 dikke dadels, geprakt met een vork
2 el gesmolten kokosolie
1 kop/250 ml pindakaas of andere notenpasta
1 volle tl kaneel
handje amandelen, grof gehakt
1 cup/250 ml gepofte amarant
¼ cup/60 ml goji bessen
¼ cup gepeld hennep zaad

100 g pure chocolade, gesmolten au-bain-marie
zoutvlokken (Maldon)

Prepareer eerst de vorm met huishoudfolie.
Pof de amarant.

Prak de dadels en meng goed met de andere ingrediënten in een kom. Schep in de glazen vorm en druk aan met een lepel of je hand.
Smelt de chocolade en giet over de massa, gebruik een spatel om gelijkmatig te verdelen. Besprenkel met wat zoutvlokken.
Laat een paar uur in de koelkast opstijven. Haal eruit en snijd in gewenste stukken.

Ze blijven lang goed, zover dat mogelijk is!




These funny to make and easy no-bake bars are so good! Try them and let me know what you think. Great to do with your kids, especially the popping of the amaranth seeds. Look at this video on How to!

I use a Pyrex rectangle dish of 20x16cm covered with enough cling film in order to wrap over when setting and to get it out easily after setting.

 You’ll need:

7 big juicy dates, mashed with a fork
2 tbsp coconut oil, melted
1 cup peanut butter or nut butter of your choice
1 full tsp of cinnamon
small handful of almonds, cut roughly
1 cup popped amaranth
¼ cup goji berries or other dried berries
¼ cup hemp seeds (optional)

100 g pure chocolate, melted slowly au-bain-marie, to pour over the top
salt flakes

Prepare your dish first.
Pop your amaranth.

Mash the dates and mix with all the all the other ingredients in a bowl.
Scoop into the prepared dish and press evenly with a spoon or hand.
Melt the chocolate and pour over the mixture and spread out with a spatula. Sprinkle some salt flakes over it and let it set for a couple of hours in the fridge. Take it out and cut into squares.

They keep very well in a glass dish in the fridge, for weeks, when possible ;-)


4 opmerkingen:

sophiesfoodiefiles zei

Wat een lekker uitziend recept. Wat ik mij afvraag, hoe pof je amarant? Kan je ook gepofte quinoa hier in de plaats gebruiken?
Ik wil het zeker eens maken!

Groetjes! ��

boeddhamum zei

Hi Sophie,

Ja hoor,je kunt het ook maken met gepofte quinoa, maar ik heb net gepofte amaranth ontdekt, dat is zó lekker. Er staat een link naar een Youtube filmpje hierover in mijn stuk. Kijk maar even :-)

xo Linda

sophiesfoodiefiles zei

Dank je wel, Linda! :) xxx

sophiesfoodiefiles zei

Dank je wel, Linda! :) xxx