Adapted
from Green Kitchen Stories
Ik maakte
deze makkelijke en heerlijke gepofte amarant-noten reep al een tijdje geleden
en was ze even vergeten te plaatsen. Na een paar versies vind ik deze op dit
moment de beste. Door de pindakaas te vervangen voor een andere notenpasta en
met de ingrediënten te variëren, kun je steeds een andere smaak creëren. Het poffen van de amarant is superleuk om met
je kids te doen; kijk dit fimpje even voordat je begint!
Ik gebruik
een Pyrex rechthoekige schaal van 20x16cm, die ik bekleed met ruim
huishoudfolie, zodat je genoeg hebt om eroverheen te vouwen tijdens het stevig
worden en je de “koek” er makkelijk uit kunt halen voordat je gaat snijden.
Je hebt nodig:
7 dikke
dadels, geprakt met een vork
2 el
gesmolten kokosolie
1 kop/250
ml pindakaas of andere notenpasta
1 volle tl
kaneel
handje amandelen,
grof gehakt
1 cup/250
ml gepofte amarant
¼ cup/60 ml
goji bessen
¼ cup gepeld
hennep zaad
100 g pure chocolade, gesmolten au-bain-marie
zoutvlokken (Maldon)
Prepareer eerst
de vorm met huishoudfolie.
Pof de
amarant.
Prak de
dadels en meng goed met de andere ingrediënten in een kom. Schep in de glazen
vorm en druk aan met een lepel of je hand.
Smelt de
chocolade en giet over de massa, gebruik een spatel om gelijkmatig te verdelen.
Besprenkel met wat zoutvlokken.
Laat een
paar uur in de koelkast opstijven. Haal eruit en snijd in gewenste stukken.
Ze blijven
lang goed, zover dat mogelijk is!
These funny to make and easy no-bake bars are so good!
Try them and let me know what you think. Great to do with your kids, especially
the popping of the amaranth seeds. Look at this video on How to!
I use a Pyrex rectangle dish of 20x16cm covered with enough
cling film in order to wrap over when setting and to get it out easily after
setting.
You’ll need:
7 big juicy dates, mashed with a fork
2 tbsp coconut oil, melted
1 cup peanut butter or nut butter of your choice
1 full tsp of cinnamon
small handful of almonds, cut roughly
1 cup popped amaranth
¼ cup goji berries or other dried berries
¼ cup hemp seeds (optional)
100 g pure chocolate, melted slowly au-bain-marie, to
pour over the top
salt flakes
Prepare your dish first.
Pop your amaranth.
Mash the dates and mix with all the all the other
ingredients in a bowl.
Scoop into the prepared dish and press evenly with a
spoon or hand.
Melt the chocolate and pour over the mixture and
spread out with a spatula. Sprinkle some salt flakes over it and let it set for
a couple of hours in the fridge. Take it out and cut into squares.
They keep very well in a glass dish in the fridge, for
weeks, when possible ;-)
4 opmerkingen:
Wat een lekker uitziend recept. Wat ik mij afvraag, hoe pof je amarant? Kan je ook gepofte quinoa hier in de plaats gebruiken?
Ik wil het zeker eens maken!
Groetjes! ��
Hi Sophie,
Ja hoor,je kunt het ook maken met gepofte quinoa, maar ik heb net gepofte amaranth ontdekt, dat is zó lekker. Er staat een link naar een Youtube filmpje hierover in mijn stuk. Kijk maar even :-)
xo Linda
Dank je wel, Linda! :) xxx
Dank je wel, Linda! :) xxx
Een reactie posten