donderdag 17 juni 2010

teffpannenkoeken

Beloofde ik pas die “heerlijke pannenkoeken, die je altijd maakt, mam!!” te maken, had ik geen boekweitmeel in huis en regende het dat het goot. De soep was al bijna klaar, wat nu?
Pas kocht ik weer teff en ondanks dat teff er niet zo smakelijk uitziet, een beetje modderig zelfs, is de smaak erg goed.
Daarnaast bevat teff essentiële voedingsstoffen die zeker in een glutenvrij dieet nodig zijn. Het is een rijke bron van ijzer en calcium, bovendien bevat het 80% complexe koolhydraten en is het zeer vezelrijk. Dit is dan ook vaak de reden dat mensen met coeliakie het in het begin slecht kunnen verdragen. Aangeraden wordt om het dan voorzichtig te introduceren, gemengd met bijvoorbeeld rijstmeel.
Teffpannenkoeken werden het dus.


teffpannenkoeken

240 g bruine teffmeel
60 g tapiocameel
½ tl zout
2 el gebroken lijnzaad
1 el wijnsteenzuurbakpoeder
2 grote bio eieren
500 ml water
3 el gesmolten kokosolie
1 handje gehakte platte peterselie en dezelfde hoeveelheid geraspte wortel( optioneel)

Meng de droge ingrediënten goed door elkaar en maak een kuiltje in het midden.
Breek de eieren in het kuiltje en roer ze voorzichtig los met een pollepel. Roer dan vanuit het midden in achtjes (beschrijf het cijfer 8 met je pollepel) en neem dan steeds een beetje meel mee. Voeg steeds een beetje water toe. Zo krijg je een prachtig goedgemengd beslag!
Roer dan de gesmolten kokosolie toe en bak pannenkoeken.
Van deze hoeveelheid bak je 8 flinke pannenkoeken; ze zijn zeer voedzaam!

Ook in dit pannenkoekenbeslag roer ik nog een hand gehakte platte peterselie en fijngeraspte wortel.

Tip: Je kunt deze glutenvrije pannenkoeken ook gebruiken als wrap: vul ze bijvoorbeeld met avocado, ui, tomaat, rucola of andere sla en basilicum.


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...