donderdag 29 april 2010

amsoi à l'Italienne

Al die jonge groene frisse groente die nu van het land komt is super gezond en vol met alle voedingsstoffen die we nodig hebben. Het is zelfs zo dat alle bladgroentes veel meer omega-3 vetten en anti-oxidanten bevatten dan je uit een potje dagelijks tot je zou nemen. Dat is ook de reden dat je bladgroentes snel moet klaarmaken, ze bederven  snel, ze worden slap.
De boer had amsoi in het pakket en in plaats van het op een oosterse manier te verwerken, dacht ik, groene blaadjes kunnen ook altijd op zijn Italiaans. Scheutje olijfolie, teentje knof, fijngesneden amsoi, even roerbakken, op smaak brengen met peper en zout en een kneep citroensap en klaar is mijn bijgerecht of beter nog voorgerecht!

Dit gerecht kun je dit voorjaar klaarmaken met alle bladgroentes die er zijn of nog komen, zoals spinazie, raapstelen, postelein, brandnetel, paardebloem, kool, kardoen, noem maar op.

En wat zo lekker is als je van die gezonde groentes hebt gegeten, dat er ook ruimte is voor zoete dingen, zoals koekjes van amandelmeel, mmm, maar daarover volgende keer!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...