Na het bitter komt het zoet.
Vandaag is een perfecte dag om koekjes te bakken, de regen komt met bakken naar beneden, buiten lokt niet.
Vanmiddag moet ik naar buiten, naar een verjaardag en dan neem ik lekker deze koekjes mee!
Wat ook fijn is, is dat ze zo snel klaar zijn. Tenminste als je amandelmeel in huis hebt. Heb je dat niet maar wel amandelen dan kun je 2 dingen doen. Je maalt ze met vel en al of je blancheert ze in kokend water en ontvelt ze daarna.
Je moet wel opletten dat je ze niet te lang bakt, dan wordt de onderkant te donker en krijgen ze, toch weer, een bittere smaak. En dat is niet de bedoeling want vandaag gaan we voor zoet!
En natuurlijk glutenvrij!!
Amandelmoppen (20 stuks)
200g amandelmeel
200g suiker
2 eiwitten
20 ontvelde hele amandelen
snufje zout
Zet de oven aan op 200˚ C.
Doe het amandelmeel samen met de suiker, het zout en de eiwitten in een kom en mix tot een samenhangend geheel.
Kneed het even door en vorm walnootgrote balletjes, leg deze op een bakplaat en druk er een amandel in.
In het midden van de oven, 10 minuten!!
Wat ook erg lekker is, is een tl kardemom erdoorheen, of een tl vanille en wat ik vandaag heb gedaan geraspte sinaasappelschil (onbespoten natuurlijk!)
De eidooiers kun je invriezen of je gebruikte ze in een omelet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten