woensdag 17 november 2010

pompoenpasta met kikkererwten

Vandaag heb ik een oud pastagerecht opgepimpt. In prachtige oranje tinten, rijk van smaak.
Met pompoen en wortel, uit de oven, met kaas en daarbij wat groene blaadjes.
De boer zorgt nog steeds voor frisse blaadjes in het pakket. Nu zit er bijvoorbeeld radicchio, rucola, stevige sla, frisse andijvie en wat winterpostelein in.
Bij een rijk gerecht als dit is wat frisgroen een lekker tegenwicht.

Wat zit er in:

Pompoenpasta met kikkererwten (3 pers)

500 g pompoen, schoongemaakt
1 gele paprika, in grove stukken
2 wortels, in de lengte in vieren en dan in stukken van 3 cm
2 lenteuitjes in stukken van 3 cm
1 tomaat, in stukken
2 el olijfolie
4 takjes tijm
170 g kikkererwten
75 g geraspte belegen geitenkaas
160 g glutenvrije pasta, bijvoorbeeld penne

Verwarm de oven voor op 200˚C.
Ga dan de groentes snijden en doe ze in een ovenschaal, behalve de tomaat.
Meng goed met de olijfolie, tijm, peper en zout en bak ongeveer 1 uur terwijl je 2 keer omschept. Voeg de tomaat pas het laatste kwartier toe.
Dit kun je al van tevoren doen, dan hoef je ’s avonds alleen nog maar pasta te koken en alles te mengen en nogmaals in de oven te stoppen.

Kook de pasta volgens de verpakking en giet af.
Vermeng nu de pasta met de geroosterde groenten, de kikkererwten en de kaas en zet nogmaals in een hete oven (200˚C), ongeveer 20 minuten, tot het gerecht goed heet is en de kaas gesmolten.

Zoals ik al zei, heerlijk vol en romig van smaak, dus lekker met wat groene blaadjes en een simpele vinaigrette. En vooral op een gure dag.

Geen opmerkingen: