woensdag 1 juni 2016

rabarber en havermout - rhubarb and oatmeal (GF)


Ook al ben ik niet zo’n rabarberfan, deze met sinaasappelsap gestoofde rabarber als ontbijt met warme havermout, eet ik met veel plezier!
Het lijkt alsof het sinaasappelsap het wrange van de rabarber enigszins neutraliseert, de textuur verandert een beetje.
Ik doe er ook een flinke scheut biologische room bij, wat ook helpt ;-)

Ook al is het een fraaie plant


Hoe maak je de rabarberstoof:
3 flinke stengels rabarber, gewassen en gehaard
3 el rietsuiker
1 grote sinaasappel, uitgeperst
1 kaneelstok
1 steranijs

Was, onthaar en snijd de rabarber in stukjes van 1 cm. Hiermee bedoel ik dat je de ruwe, stugge vezels eraf trekt. Dat gaat meestal vanzelf als je de rabarber in stukjes snijd.

Breng het sap met de suiker en de kruiden aan de kook en voeg de stukjes rabarber toe. Breng weer aan de kook en laat 5 tot 10 minuten zachtjes koken tot de rabarber uit elkaar valt. Laat afkoelen met alle kruiden erin, zodat de smaak zich verder ontwikkelt.

Kook havermout zoals je gewend, rooster of pel wat noten, schep havermout in een kom, de rabarber er op, een scheut room en bestrooi met nootjes. Eet-ze!




Rhubarb and oatmeal

Although I am not a great fan of rhubarb, this in orange juice stewed oatmeal is delicious. The juice somewhat neutralizes the astringent quality of the rhubarb. And I add some organic cream as well, what will help too :-)

For the rhubarb stew:
3 big stalks of rhubarb, washed and haired
3 tbsp cane sugar
1 big orange, juiced
1 cinnamon stick
1 star anise

Bring juice, sugar and spices to the boil and add the cleaned rhubarb cut in 1 cm slices. Stir well and let it simmer for 5-10 minutes, till the rhubarb is soft. Let it cool, with the spices in, so the flavour develops further.


Cook oatmeal as you are used to.
Toast or cut some nuts.

Take a bowl, scoop the oatmeal in, add rhubarb, nuts and cream. Enjoy!

Geen opmerkingen: