Ook al ben ik niet zo’n rabarberfan, deze met sinaasappelsap
gestoofde rabarber als ontbijt met warme havermout, eet ik met veel plezier!
Het lijkt alsof het sinaasappelsap het wrange van de
rabarber enigszins neutraliseert, de textuur verandert een beetje.
Ik doe er ook een flinke scheut biologische room bij, wat
ook helpt ;-)
Ook al is het een fraaie plant
Hoe maak je de rabarberstoof:
3 flinke stengels rabarber, gewassen en gehaard
3 el rietsuiker
1 grote sinaasappel, uitgeperst
1 kaneelstok
1 steranijs
Was, onthaar en snijd de rabarber in stukjes van 1 cm. Hiermee bedoel ik dat je de
ruwe, stugge vezels eraf trekt. Dat gaat meestal vanzelf als je de rabarber in
stukjes snijd.
Breng het sap met de suiker en de kruiden aan de kook en
voeg de stukjes rabarber toe. Breng weer aan de kook en laat 5 tot 10 minuten zachtjes
koken tot de rabarber uit elkaar valt. Laat afkoelen met alle kruiden erin,
zodat de smaak zich verder ontwikkelt.
Kook havermout zoals je gewend, rooster of pel wat noten, schep havermout in een kom, de rabarber er op, een scheut room en bestrooi met nootjes. Eet-ze!
Rhubarb and oatmeal
Although I
am not a great fan of rhubarb, this in orange juice stewed oatmeal is
delicious. The juice somewhat neutralizes the astringent quality of the
rhubarb. And I add some organic cream as well, what will help too :-)
For the
rhubarb stew:
3 big
stalks of rhubarb, washed and haired
3 tbsp cane
sugar
1 big
orange, juiced
1 cinnamon
stick
1 star
anise
Bring juice,
sugar and spices to the boil and add the cleaned rhubarb cut in 1 cm slices.
Stir well and let it simmer for 5-10 minutes, till the rhubarb is soft. Let it
cool, with the spices in, so the flavour develops further.
Cook
oatmeal as you are used to.
Toast or
cut some nuts.
Take a
bowl, scoop the oatmeal in, add rhubarb, nuts and cream. Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten