vrijdag 24 september 2010

druivenchutney

O. barst van de druiven. Hij geeft ze met kilo’s tegelijk weg en nog is het einde niet zicht.
Ze zijn mini, prachtig donkerpaars en superzoet.
Ik eet me ook te barsten en besluit van de rest iets lekkers te maken.
De zon in een potje, altijd lekker nu het wat killer wordt en weer eens tijd voor een goed glas wijn, een stukje pittige kaas en…chutney daarbij. Dat is zoo lekker!
Druivenchutney, van O. dus!

Druivenchutney (1 potje)

1 klein uitje of sjalotje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stukje gemberwortel, grootte van knoflookteen, fijngesneden
2 el olijfolie
600-700ml druiven, kleintjes heel laten, grote halveren
beetje chiliflakes, naar smaak
snufje zout, naar smaak
1 el dadelsiroop
1 el rijstazijn
(1 scheutje port of niet)

Fruit het uitje, de knoflook en de gember zachtjes in de olijfolie.
Na een minuut of 4 doe je de rest van de ingrediënten erbij en brengt alles aan de kook.
Laat net zo lang inkoken (zeker 30 minuten) tot je een dikke kleverige saus hebt: druivenchutney dus!

Geen opmerkingen: