vrijdag 17 september 2010

haverhazelnootkoekjes

Zoals beloofd plaats ik vandaag het recept van haverhazelnootkoekjes.
Ze zijn zoet en ze zijn bros en erg lekker bij een kopje thee.
Ik maak ze met havermeel en havervlokken van Provena, ze zijn gegarandeerd glutenvrij en mij bevalt het erg goed.

haverhazelnootkoekjes (25stuks)

90 g boter, op kamertemperatuur
90 g basterdsuiker
1 biologisch ei
50 g havermeel (Provena)
½ tl vanillepoeder
50g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan
½ tl bakpoeder
snufje zout
½ tl kaneel
125g havervlokken (Provena)
50g witte chocolade, in brokjes gehakt

Verwarm de oven voor op 180˚ C.

Mix de boter met de suiker tot een romig geheel, voeg dan het ei toe en klop het zeer schuimig.

Maal de geroosterde hazelnoten en meng ze samen met de rest van de droge ingrediënten en de brokjes witte chocola in een kom.

Doe de droge ingrediënten bij het eimengsel en roer snel door elkaar tot een mooi, enigszins plakkerig, deeg.

Rol met schone handen bolletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een bakplaat die belegd is met bakpapier. Ze lopen enigszins uit, dus houdt ruimte tussen de bolletjes of gebruik 2 bakplaten.

Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat ze helemaal afkoelen.

Geen opmerkingen: