maandag 20 september 2010

lauwe paprikasalade

Nog net is er een overvloed van rijpe tomaten en paprika’s te koop.

Om weer eens te variëren op een thema heb ik vandaag een heerlijke lauwe salade gemaakt met rode paprika’s van de markt en de 2 tomaten van mijn balkon. Uit een verdwaald zaadje was een tomatenplantje op mijn balkon heel onverwacht toch nog tot bloei gekomen en daar zaten wel 2, niet veel maar wel, prachtige tomaten aan! Ik ga ervan genieten.

Lauwe paprikasalade(2 pers)

2 rode paprika’s
2 rijpe tomaten, in partjes
1-2 tenen knoflook, in dunne plakjes
olijfolie
peper en zout
(balsamicoazijn)
3 takjes verse oregano, blaadjes gerist

Blaker de paprika’s op de gaspit en stop ze in een papieren zak. Laat ze afkoelen en haal het vel eraf, haal de zaadjes eruit en de steel. Snijd ze in grove stukken. Zet even apart.

Bak in wat olijfolie de plakjes knoflook een paar minuten heel zachtjes. Zodra ze gaan kleuren, gooi je de tomatenpartjes erbij, roer je het om en bakt alles een paar minuutjes.
Wat zout en peper erbij, eventueel een scheutje balsamicoazijn en de stukken geroosterde paprika. De oregano, nog 1 minuut, proeven: klaar.

Lauw of op kamertemperatuur, een heerlijk bijgerecht bij pasta of geroosterde vis.

Geen opmerkingen: