dinsdag 7 juli 2009

kokosrotis - plat brood 2 (GF-DF-SF)


Deze roti’s zijn heerlijk als ontbijt en als bijgerecht bij allerlei oosterse gerechten als curry’s en gegrilde visgerechten. Het is gemakkelijk om ze te maken, alleen het bakken kost wat tijd, omdat je ze 1 voor 1 bakt. Je kunt ze ook puur eten, zodat het een fijn tussendoortje is wat je zo in je tas stopt.

Laat je niet afschrikken door het woord glutinous, het rijstmeel is glutenvrij en is gemaakt van kleefrijst of ketanrijst. Glutinous is het Engelse woord voor kleverig.


De roti’s zijn door het gebruik van kokos en rijstmeel van zilvervliesrijst rijk aan vezels wat erg belangrijk is voor de stofwisseling en de stoelgang, zeker voor mensen met coeliakie.

voor 12 kleine roti’s

100g volkorenrijstmeel (bijv. van Ekoland of Bioculinair)
75g ketanmeel of glutinous rice meel
50g kokos
1 tl zout
115 g water

Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg het water toe en kneed alles snel tot een samenhangend, soepel deeg. Is het te droog, voeg nog wat water toe en is het te kleverig, voeg dan wat meel toe. Vorm dan balletjes ter grootte van een walnoot, ± 12 stuks en maak er mooie ronde roti’s van. Ik gebruik een tortillapers met bakpapier, maar je kunt ook met een deegroller de balletjes uitrollen. Dan kun je het beste het balletje tussen 2 vellen bakpapier doen en dan voorzichtig uitrollen.
Bak de roti’s dan in weinig hete olie tot ze lichtbruin en knapperig zijn, beide kanten samen ongeveer 2-3 minuten.1 opmerking:

hans zei

Ik ben al jaren op zoek naar een tortillapers. Waar kun je die kopen?

Groet, Hans

(mascha-hans@zonnet.nl)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...