maandag 2 maart 2015

Thaise rode curry pasta - Thai red curry paste(GF-SF-DF-V)



Deze rode curry pasta is perfect om in de koelkast te hebben staan en klaar voor gebruik in een fijne Penang curry of in een soepje. Een schepje curry pasta door je fried rice of door een omelet met wat groente geeft een enorme smaak explosie.
Gebruik rode paprika als je de pasta voor kinderen gebruikt of mensen die niet van hete pepers houden.

Je maatlepel is een Chinese soeplepel en dan ook nog eens met een kop erop.



Rode curry pasta
doe de volgende ingrediënten in de blender en maal tot een gladde pasta:

2 el rode pepers of dezelfde hoeveelheid rode paprika, kleingesneden
1 el fijngesneden kaffir lime blaadjes, nerf eruit
1 el fijngehakte galangal
1el lemongrass in ringetjes
1 el ui
1 el knoflook
1 el geroosterde en gemalen komijnzaad
½ el miso
Voeg eventueel een scheutje water toe.


Bewaar in een glazen pot in de koelkast, blijft weken goed. Volgende keer maak ik penang curry met wortelgroentes.



Thai red curry paste

Put the following ingredients in a small kitchen blender and blend into a smooth paste:
(1 tablespoon is a Chinese soup spoon with a head on it, so don’t hold back but use a big scoop)
2 tbsp of diced red chillies or the same amount of diced red bell peppers (for the kids or the no-heat loving guys)
1 tbsp of finely cut kaffir lime leaves, without stem
1 tbsp of chopped galangal
1 tbsp of lemon grass, small rings
1 tbsp of onion, chopped
1 tbsp garlic, chopped
1 tbsp toasted, ground cumin seeds
½ tbsp of miso
add some water when it's too thick


Next time I will make a very tasty penang curry with this curry paste. In the meantime you can add some to a vegetable omelette or a scoop into your plain pumpkin soup or into your fried rice.
It will keep for weeks in your fridge in a clean glass pot.

2 opmerkingen:

Sophies Foodie Files zei

I made your divine home-made red curry paste & loved it! It is so delicious & very versatile to use too, dear Linda!

A lot of work but so worth it! x

boeddhamum zei

So glad you tried it and loved it !!
xo Linda