vrijdag 13 februari 2015

The Welsh BakestoneGisteren was ik in Den Haag met mijn geliefde C.
Het is altijd fijn om een naburige stad te bezoeken, zo dichtbij en het geeft mij altijd een op-reis-gevoel.
We hebben het Gemeentemuseum bezocht om nog op de valreep de Rothko-tentoonstelling te bekijken. Prachtig!!

In het Glutenvrij magazine had ik eens gelezen dat er in Scheveningen een 100% glutenvrije tearoom zou zijn. Op loopafstand van het museum, gemakkelijk te bereiken met bus en tram en heel dichtbij haven en strand zit The Welsh Bakestone. 

Een tearoom mét bakkerij waar dagelijks vers glutenvrij brood wordt verkocht van wit en bruin brood tot krentenbollen en croissants en van baguette tot (eigen!) desem brood. 

En dan natuurlijk Taart, met een hoofdletter.

De keus was groot en dus lastig, maar niet getreurd, ik ga gewoon binnenkort opnieuw een taartje eten. En een foto maken, want ik had mijn camera niet bij me en voordat ik het wist had ik mijn lemon meringue pie al opgegeten en zeker de helft van de zeer smakelijke chocoladetaart die C. had gekozen. Daarbij een fijne pot thee. Echt de moeite waard.

De eigenaresse, Yvette Pronk, heeft me nog van alles laten proeven. Zij heeft zelf al 38 jaar coeliakie en haar 6 kinderen zijn ondertussen ook gediagnosticeerd. Dus volop ervaring en heel veel enthousiasme en liefde voor haar zaak. Van oorsprong is ze Welsh en haar recepten zijn geïnspireerd door dit fraaie deel van Engeland. Ik had nog een Welsh tea cake meegenomen naar huis en zwaar van de krenten en specerijen en een zachte theesmaak is dit ook zeker een aanrader.


Dus als je in Den Haag bent, ga zeker eens langs of kijk even op de website van The Welsh Bakestone voor openingstijden en dergelijke.

1 opmerking:

Sophies Foodie Files zei

What a great place to hang out! thanks for this cool review! xxx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...