Het is eindelijk lente! Tijd voor jonge blaadjes, voor
beweging, voor zon, voor de tuin, voor nieuwe ideeën, voor nieuwe recepten.
De moestuin krijgt al weer langzaam vorm en het is zo’n fijne
plek om te zijn, omdat er behalve moestuinen ook bloemen groeien, wilde
gedeeltes zijn, waar ik gister brandnetels en daslook heb geplukt voor deze
heerlijke soep.
Je hebt nodig:
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 preitje, in dunne ringetjes
2 stengels bleekselderij, in reepjes
3 el witte basmatirijst
scheut witte wijn
1 ¼ l groentebouillon
100-150 g versgeplukte brandneteltopjes
flinke handvol daslookblaadjes
peper, zeezout
citroensap
Fruit de ui 10-15 minuten zacht in 2 eetlepels olijfolie tot
goudbruin. Voeg dan knoflook, prei en bleekselderij toe en fruit nog 5 minuten
tot de prei heel zacht is. Roer dan de basmati rijst erdoor en blus na 3
minuten af met een flinke scheut witte wijn. Laat even inkoken en voeg dan de
groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken tot de
rijst goed gaar is.
Ondertussen was je de brandnetels en daslook en hak de
daslook grof. Voeg aan de soep toe en laat 5 minuutjes slinken. Je kunt de soep
grof pureren met een staafmixer of zo laten.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, zeezout en een
flinke kneep citroensap.
you’ll
need:
1 onion,
chopped fine
1 clove of
garlic, chopped fine
1 small
leek, in thin rings
2 stalks of
celery, fine cubes
3 tbsp white
basmati rice
splash of
white wine (optional)
1 ¼ l
vegetable stock
100-150 g
nettle tops
1 big
handful of wild garlic leaves
pepper, sea
salt
squeeze of
lemon
Fry the
onion softly in 2 tablespoons of olive oil for about 10-15 minutes till golden
brown. Then add garlic, leeks and celery, fry for another 5 minutes till the
leeks are really soft.
Add the
basmati rice, stir well and after 3 minutes deglaze with a splash of white
wine. Then add the stock and bring to the boil. Let it simmer for 15 minutes
till the rice is well done.
Wash
nettles and wild garlic and chop the wild garlic leaves roughly.
Add to the
soup and let them wilt for 5 minutes. You can roughly blend the soup with a
stick blender or leave it as it is. Season with freshly ground black pepper,
sea salt and a squeeze of lemon juice.
3 opmerkingen:
yum yum yumm, Linda!
Wat een lekkere soep inclusief daslook & brandnetels!
Erg lekker zie ik! ;)
Moet je ook echt even maken, hij is zo klaar!
xo linda
Ik heb deze lekkere soep gemaakt & vond ze super lekker! x
Een reactie posten