Voor de 300ste aflevering van Namaste Yoga, mijn yoga community, maakte ik deze superlekkere
en heel gemakkelijk te maken truffels. Ze zijn glutenvrij, gezoet met dadels en
ze zijn ook nog eens vegan! Je kunt ze in de koelkast bewaren, zeker 10 dagen.
Je hebt nodig:
1 cup
dadels of 8 dikke Medjoul dadels, ontpit
½ cup/125 ml gehakte walnoten of pecannoten
1/3 cup/ 80 ml pompoenpuree (ik bak 2 helften pompoen op de bakplaat in een hete oven en laat
ze als ze gaar zijn nog een tijdje afkoelen en eventueel vocht uitlekken in een
vergiet)
¼ cup/ 60 ml geraspte kokos
1 tl
vanille extract
1 tl kaneel
¼ tl
nootmuskaat
¼ tl
kruidnagelpoeder
¼ tl
gemberpoeder
snufje zout
80 g pure
chocolade
Doe alle
ingrediënten, behalve de chocolade, in een keukenmachine en pulseer tot een
deegachtig geheel. Ik hou ervan om af en toe een stukje noot te proeven, dus
stop op tijd! Zet minimaal 30 minuten in de koelkast zodat het “deeg” kan
opstijven.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Maak 10-15 ballen, ongeveer een volle eetlepel, en rol door de chocolade. Laat op een rekje
drogen en daarna in een afgesloten bakje in de koelkast. Minimaal een uur!
Daarna kun
je proeven. Ik neem er echt 1 per dag J
For the 300th episode of Namaste Yoga I created a
special treat, these truffles are gluten-free, sweetened with dates and vegan!
They are really easy to make and they keep well in the fridge for up to 10 days
easily.
You’ll need:
1 cup or 8 big juicy Medjoul dates, pitted
½ cup chopped walnuts or pecans
⅓
cup pumpkin puree (I bake mine in the oven and let the 2 halves drain in a
colander to get rid of too much moisture)
¼ cup of shredded coconut
1 tsp vanilla extract
1 tsp cinnamon
¼ tsp nutmeg
¼ tsp clove powder
¼ tsp ginger powder
pinch of salt
80 g dark chocolate
Put all ingredients, except the chocolate, in a food
processor and pulse into a dough-like consistency. I like mine to be a little
bit rough, so you occasionally have a bite of walnut.
Let it cool for 30 minutes in the fridge.
Melt the chocolate au-bain-marie.
Make 10-15 balls, about 1 heaped tablespoon, of the dough
and roll them in the melted chocolate. Let them dry on a rack and then they
need some more time in the fridge to set, about 1 hour. Ready to share and enjoy!!
1 opmerking:
Waw! Ze zien er fantastisch uit!
Ik ga ae zeker eens maken! Ik denk dat ze ook lekker zijn met witte chocolade! mmmmm.
Een reactie posten