woensdag 27 mei 2015

Geroosterde bloemkool en aardappel met tomaatjes,kappertjes en zalm - Roasted cauliflower and potatoes with tomatoes, capers and salmon (GF-SF)


Vandaag maakte ik dit snelle en smakelijke, Italiaans geïnspireerde, 100% in de oven gebakken gerecht. Het enige “werk”is het snijden van de groentes!

Nodig voor 2-3 personen:
4 grote nieuwe aardappelen
1 middelgrote bloemkool
1 ui
2 tenen knoflook
olijfolie
peper en zout
15 cherrytomaatjes
1 flinke el kappertjes
250 g biologische zalm
handvol basilicum blaadjes

Verhit de oven op 200 °C.

Ondertussen was of schil je de aardappelen en snijd ze in de lengte 6-8 stukken. Eventueel kook je ze 5 minuten voor.
Verdeel de bloemkool in flinke roosjes. Snijd de ui in halve maantjes en de knoflook in dunne schijfjes.

Mix deze ingrediënten met flink wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat en bak in het midden van de oven ongeveer 30 minuten, schep halverwege om, tot mooi goudbruin en gaar.

Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en de zalm in 6 dunne plakjes, breng op smaak met peper en zout.
Ik leg tomaatjes en zalm de laatste 6 minuten op de groentes en sprenkel de kappertjes erover heen. Ze zijn snel gaar!

Bestrooi met verse basilicum op het bord.
Geniet van dit simpele maar zeer smakelijke gerecht!



Today I made this quick and tasty, Italian inspired, 100% oven-baked dinner. So the only “work” is cutting the vegetables!

You’ll need for 2-3 people:
4 big potatoes
1 medium head of cauliflower
1 onion,
2 cloves of garlic
olive oil
pepper and salt
15 cherry tomatoes
1 heaped tablespoon of capers
250 g organic salmon
handful of fresh basil leaves

Pre-heat the oven on 200°C.

Peel or wash the potatoes and cut them lengthwise in 6-8 wedges. Option to pre-cook them for 5 minutes.
Break the cauliflower into not too small florets. Cut the onion into half-moon wedges and the garlic into thin slices.

Season with salt and pepper and a royal gush of olive oil. Bake on a baking tray in the middle of the oven for about 30  minutes till golden brown, turn halfway.

In the meantime cut the cherry tomatoes in half and the salmon in 6 thin slices, season with salt and pepper. I add them the last 6 minutes on top of the vegetables with the sprinkled capers. They are done very quickly!


On the plate sprinkle with some fresh basil.

Enjoy this simple, but great-tasting dish!

2 opmerkingen:

sophiesfoodiefiles zei

Hey Linda!
Ik heb je lekker recept gisterenavond klaargemaakt & het was erg lekker! xxx

boeddhamum zei

En zo lekker simpel te maken, dank je :-)