Vandaag maakte ik dit snelle en smakelijke, Italiaans
geïnspireerde, 100% in de oven gebakken gerecht. Het enige “werk”is het snijden
van de groentes!
Nodig voor 2-3 personen:
4 grote nieuwe aardappelen
1
middelgrote bloemkool
1 ui
2 tenen knoflook
olijfolie
peper en zout
15 cherrytomaatjes
1 flinke el kappertjes
250 g biologische zalm
handvol basilicum blaadjes
Verhit de oven op 200 °C.
Ondertussen was of schil je de aardappelen en snijd ze in de
lengte 6-8 stukken. Eventueel kook je ze 5 minuten voor.
Verdeel de bloemkool in flinke roosjes. Snijd de ui in halve
maantjes en de knoflook in dunne schijfjes.
Mix deze ingrediënten met flink wat olijfolie en breng op
smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat en bak in het midden van de
oven ongeveer 30 minuten, schep halverwege om, tot mooi goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en de zalm
in 6 dunne plakjes, breng op smaak met peper en zout.
Ik leg tomaatjes en zalm de laatste 6 minuten op de groentes
en sprenkel de kappertjes erover heen. Ze zijn snel gaar!
Bestrooi met verse basilicum op het bord.
Geniet van dit simpele maar zeer smakelijke gerecht!
Today I
made this quick and tasty, Italian inspired, 100% oven-baked dinner. So the
only “work” is cutting the vegetables!
You’ll need for 2-3 people:
4 big
potatoes
1 medium
head of cauliflower
1 onion,
2 cloves of
garlic
olive oil
pepper and
salt
15 cherry
tomatoes
1 heaped
tablespoon of capers
250 g
organic salmon
handful of
fresh basil leaves
Pre-heat
the oven on 200°C.
Peel or
wash the potatoes and cut them lengthwise in 6-8 wedges. Option to pre-cook
them for 5 minutes.
Break the
cauliflower into not too small florets. Cut the onion into half-moon wedges and
the garlic into thin slices.
Season with
salt and pepper and a royal gush of olive oil. Bake on a baking tray in the
middle of the oven for about 30 minutes
till golden brown, turn halfway.
In the
meantime cut the cherry tomatoes in half and the salmon in 6 thin slices,
season with salt and pepper. I add them the last 6 minutes on top of the
vegetables with the sprinkled capers. They are done very quickly!
On the
plate sprinkle with some fresh basil.
Enjoy this
simple, but great-tasting dish!
2 opmerkingen:
Hey Linda!
Ik heb je lekker recept gisterenavond klaargemaakt & het was erg lekker! xxx
En zo lekker simpel te maken, dank je :-)
Een reactie posten