Vandaag was zo'n heerlijke dag die al vroeg begon met een stille wandeling door het park, waar ik alleen liep terwijl de eerste regenbui losbarstte. Het duurde maar even en de bomen lieten slechts wat druppels door.
Zondagmorgen in de stad, stil en fris, de lucht groots en veranderend.
Ik had zin om iets te bakken, maar niet in zoet. Deze grissini zijn fijn om te maken, lekker snel klaar en heerlijk bij een vers gemaakte soep.
Nodig:
1 el
chiazaad
60 ml water
65 g
tapiocameel
28 g maizena
30 g kikkererwtenmeel
35 g bruine teffmeel
40 g bruine rijstmeel
35 g boekweitmeel
2 el gemalen lijnzaad
2 el psyllium
½ tl zeezout
1 volle tl droge gist
1 volle tl rietsuiker
190 ml handwarm water
1 ½ el olijfolie
In een grote deegkom week je de chiazaadjes in het water en
laat 15 minuten staan tot een dikke gel is gevormd.
Ondertussen meng je de droge ingrediënten goed door elkaar. Zeef
de meelsoorten voor een luchtiger resultaat.
Verwarm de oven voor op 200°C en zet een waterbadje onderin
de oven.
Na 15 minuten voeg je 190 ml water en olijfolie aan de
chiagel toe en roer door elkaar. Voeg dan de meelmix toe en roer stevig tot een
zacht deeg.
Op een werkblad strooi je royaal rijstmeel en leg het deeg
hierop. Verdeel in 20-22 stukken en rol ze uit tot de lengte van je bakplaat en
leg ze erop. Ik bak er 12 tegelijk. Bak 20 minuten in midden van de hete oven, tot goudbruin. Herhaal
met de rest van het deeg.
Ze zijn dan knapperig aan de buitenkant en nog zacht van
binnen.
Maak ze en eet ze nog dezelfde dag met een lekkere soep van
groente van het seizoen zoals deze heerlijke tomatensoep, liefst meteen uit de oven!
You’ll
need:
1 tbsp chia
seeds
60 ml water
65 g
tapioca starch
28 g corn
starch
3o g
chickpea flour
35 g brown teff
flour
40 g brown rice
flour
35 g
buckwheat flour
2 tbsp flax
seeds, ground
2 tbsp
psyllium husks
½ tsp sea
salt
1 heaped
tsp dry yeast
1 heaped
tsp cane sugar
190 ml hand
warm water
1 ½ tbsp
olive oil
Mix in a
big bowl the chia seeds and 60 ml of water. Let it form a gel in 15 minutes.
In the
meantime sift the flours and mix with the rest of the dry ingredients.
Pre heat
the oven on 200°C and put a water bath on the floor of the oven.
After the
15 minutes add 190 ml water and the olive oil to the chia seed gel and mix. Then
add the flour mixture and stir vigorously into a soft dough.
Sprinkle some
rice flour on your workbench and transfer the dough to it. Divide in about 20 pieces.
Roll them out to the length of your baking tray and place them on it. I bake 12
grissini at a time.
Bake them
in the middle of the hot oven for 20 minutes, until golden. Repeat with the
rest.
They will
be crunchy on the outside and soft in the middle.
Eat with a seasonal
soup like this great tomato soup! They are best eaten the same day, straight out of the oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten