Wat ik altijd in huis heb zijn uien, knoflook en
gemberwortel. De perfecte basis voor deze snelle, makkelijke en heerlijke soep.
De spinazie heb ik gisteren opnieuw gezaaid en de tijd
voor doperwtjes is ook al weer even voorbij, maar gelukkig is daar de vriezer.
Erwtjes uit de vriezer zijn altijd makkelijk om in huis te hebben, ze zijn zoet
en overal inzetbaar.
Je hebt nodig:
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, zeer fijngesneden
1-2 cm verse gemberwortel, zeer fijngesneden
225 g diepvries erwtjes
450 g diepvries spinazie
1 l groentebouillon
Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin
ui, knoflook en gember zachtjes op laag vuur een minuut of 8. Roer af en toe
tot ze licht kleuren, maar niet bruinen.
Voeg dan doperwtjes toe en de bouillon en breng aan de
kook. Laat 10 minuutjes zachtjes koken en voeg dan de spinazie toe. Kook nog
een minuut of 5 mee.
Pureer de soep met een staafmixer en serveer de soep
misschien met wat room of yoghurt, of laat de soep lekker groen!
What I always have
in my cupboard are onions, garlic and gingerroot. The perfect base for this
quick and easy and delicious soup.
Yesterday I sowed
my second batch of spinach and the time for fresh peas is over for a while now.
But luckily there is the freezer. I love peas from the freezer, they are sweet
and very versatile.
You need:
1 onion, chopped
fine
1 clove of garlic,
chopped very fine
1-2 cm fresh ginger
root, chopped very fine
225 g frozen peas
450 g frozen
spinach
1 l vegetable stock
Heat some olive oil
in a soup casserole and fry onion, garlic and ginger on low heat for 8 minutes.
Stir once in a while, till lightly golden, not brown!
Add the peas and
the vegetable broth and bring to the boil. Let it simmer on low for about 10
minutes, then add the spinach and cook together 5 more minutes.
Blend the soup with
a stick blender and serve as it is, nice and green or with some cream or
yoghurt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten