Dit is een gerecht wat ik regelmatig maak in de zomer.
Zeker met deze heerlijk hete dagen is het een gerecht wat ik
in de ochtend maak, want het kost wel wat voorbereiding, en dan ’s avonds in de
oven zet.
Je hebt nodig:
500 g aardappels
2 medium courgettes
2 el pesto
3-4 tomaten op olie
2-3 tenen knoflook
olijfolie
evt. slagroom
Was de aardappels en kook ze in de schil een minuut of 10.
Dit is afhankelijk van de soort en de grootte van de aardappel die je gebruikt.
Ze moeten een begin van gaarheid hebben, maar zeker niet helemaal gaar zijn. Laat
even afkoelen en snijd dan in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de courgettes in plakjes en meng deze in een kom met
de pesto.
In een ovenschaal maak je om en om rijtjes van courgette en
aardappel.
Snijd de tomaten in stukjes, de knoflooktenen grof en
bestrooi hiermee de groentes. Breng op smaak met flink wat gemalen zwarte peper
en zout.
Besprenkel met nog wat olijfolie en een flinke scheut heet water of
bouillon of zelfs met slagroom.
Pak de schaal in in aluminiumfolie en bak 1 uur in
de hete oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en laat nog 20 minuten bakken tot
goudbruin.
Lekker met een frisse salade en een stukje vis. Ik at het
met snijbiet en ei!
dear English readers: translation follows this week, I am going to the beach now!!
1 opmerking:
Dank je Sophie, jammer dat er geen courgettes meer van de tuin komen :-)
Een reactie posten