dinsdag 10 januari 2012

Jam cookies - jam koekjes (GF-DF-SF-V)


I made jam cookies before, they were based on butter cookies from Normandy. Today I wanted a healthy cookie, no sugar, no butter, only good ingredients. To be honest, they are great, I love them, they are so good, we ate them all, luckily I made only 10 pieces.

Jam cookies (10 pcs)

125 g blanched almond flour
20 g coconut flour
¼ tsp sea salt
2 tbsp agave syrup
½ tsp vanilla extract
60 ml coconut oil, melted
sugar free jam of your choice

Preheat the oven on 180 ˚C.

In a bowl mix almond flour, coconut flour and salt.
In a small bowl whisk together coconut oil, agave syrup and vanilla extract.
Stir the wet ingredients into the dry and spoon through thoroughly. The dough will come together.
Make 10 small balls and form with your hand and thumb a cookie with a small well in the middle. Put them on a with baking paper lined baking tray and scoop a small teaspoon of your favorite jam in the middle. Bake them for 10-12 minutes till the edges turn golden. Let the cookies cool for at least an hour before serving. They are too good to keep!


Jam koekjes (10 stuks)

125 g amandelmeel
20 g kokosmeel
¼ tl zeezout
2 el agave siroop
½ tl vanille extract
60 ml kokosolie, gesmolten
suikervrije jam naar keuze

Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

Meng in een kom de amandelmeel, kokosmeel en het zeezout door elkaar.
Mix in een kleine kom de kokosolie, agave siroop en vanille extract met een garde goed door elkaar en giet bij het amandelmeel mengsel. Roer met een pollepel tot het deeg zich vormt.
Maak 10 balletjes ter grootte van een pingpongbal en vorm met je hand en duim koekjes met een kuiltje in het midden. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schep een klein lepeltje van je favoriete jam in het kuiltje. Bak de jam koekjes 10-12 minuten tot de randjes goudbruin kleuren. Laat ze zeker 1 uur afkoelen voor je ze serveert. Ze zijn echt tè lekker om te bewaren!

2 opmerkingen:

lillakiss zei

Beste Boeddhamum!

Ik volg al een tijdje je blog en ik vind het geweldig! Ik gebruik je recepten vaak als inspiratiebron voor de recepten die ik zelf maak.
Ik heb je genoemd op mijn eigen blog, hopelijk vind je het niet erg.

Groetjes, Lilla

boeddhamum zei

welkom Lillakiss, fijn om te horen dat ik je inspireer. Succes met je eigen blog en het reinigen!
groetjes, Linda