Mijn puberzoon is gisteren 15 geworden!
Wat een leeftijd en als alles goed gaat, gaat vanavond zijn liefste wens in vervulling: hij krijgt een hondje van oma en opa. Liever een hond dan een playstation 3, hoe vind je dat!
Zoals altijd vieren we zijn verjaardag in het weekend zodat alle vrienden en familie naar ons toe kunnen komen. Het wordt weer volle bak. Erg gezellig, maar het brengt ook een enorme voorbereiding met zich mee. En aangezien mijn liefste in het verre Oosten in de zon aan het fietsen is, komt het geregel vooral op mij neer.
Het thema voor dit jaar is winterdip.
Ik dacht van de nood een deugd te maken, winterdip, dippen, mmm.
Een eetbarewinterdip dus: ik maak allerlei soorten dip, met crackers, met brood, met groenten. Hierover in de komende blogberichten meer.
Tussen alles door bakte ik deze chocolatechip muffins.
Ze zijn echt heerlijk, zacht, fluffy, bijna smeltend in de mond en met een heerlijke rijke chocoladesmaak.
Krijg je er al zin in?
Hup naar de keuken, want ze zijn ook nog eens zo klaar!
Chocolatechip muffins (6 stuks)
100g amandelmeel
40 g kokosmeel (Amanprana)
½ tl wijnsteenzuurbakpoeder
¼ tl zout
10 g cacao
¼ tl vanillezaad
2 el chocolate chips
125g agavesiroop
1 ei, gesplitst
30g kokosolie, gesmolten
100 ml karnemelk
Je hebt 3 kommen nodig, een muffinvorm en papieren vormpjes.
Verwarm de oven voor op 180˚ C.
Meng in de grootste kom de droge ingrediënten amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, zout, cacao en vanillezaad goed door elkaar.
Smelt de kokosolie en laat even afkoelen, anders kookt het ei en dat is niet echt lekker!
Voeg in een kom de karnemelk, de agavesiroop en de eidooier toe. Roer goed door elkaar en giet bij de droge ingrediënten. Roer met een pollepel snel door elkaar, er mogen klontjes inzitten, maakt niks uit.
Klop het eiwit snel stijf en schep door het beslag.
Door de chemische reactie van wijnsteenzuurbakpoeder en karnemelk wordt het een schepbaar beslag, niet echt vloeibaar, dit hoort zo!
Verdeel het beslag over de 6 muffinvormpjes en bak ze in 20 minuten in het midden van de oven gaar. Laat afkoelen en geniet ervan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten