Gisteren
maakte ik deze snelle soep van alle restjes in mijn koelkast. Ik plukte snijbiet en de
eerste basilicum uit mijn tuin en maakte er een fijne pesto bij. Zojuist at ik
de soep koud, zoals ik eens gegeten had in de Provence, heerlijk bij deze
(eindelijk) tropische temperaturen!
Je hebt nodig:
1 ui,
fijngehakt
4
worteltjes, in kleine blokjes
2 stengels
bleekselderij, in kleine blokjes
wat fijngehakte
peterselie steeltjes
4 stengels (regenboog)snijbiet,
stengels in kleine blokjes, blad grof of fijn
1 blikje
cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
¾ -1 l
groentebouillon
1
laurierblad met een kruidnagel erin gestoken
peper en
eventueel zeezout
voor de pesto:
2 handenvol
basilicumblaadjes
1 teen
knoflook en wat zeezout
10
geroosterde amandelen
extra virgin
olijfolie
Fruit de ui
in een soeppan in wat olijfolie zachtjes aan en snijd en voeg de worteltjes toe
en dan de bleekselderij, peterselie steeltjes en de gehakte snijbietstelen.
Roer goed door elkaar en laat een minuut of 8-10 zachtjes fruiten.
Voeg dan de
bouillon, de cannellini bonen en het laurierblad toe en breng aan de kook. Laat
een minuut of 15 zachtjes sudderen. Voeg dan het fijngesneden snijbietblad toe,
laat even slinken en de soep is klaar.
Serveer
warm of koud met een flinke schep pesto.
De pesto is
heel gemakkelijk: doe alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en blend
tot een mooie saus; voeg steeds een beetje olijfolie toe tot je de gewenste
dikte hebt.
Yesterday I made a quick soup from the bits and pieces
in my fridge. I picked chard and the first basil from my garden and made a nice pesto to
go with it. Just now I ate the soup cold, like I did in the Provence some years ago. Gorgeous
with this heat we are having at the moment (at last)!
You’ll need:
1 onion, finely chopped
4 carrots, finely diced
2 stalks of celery, finely diced
some parsley stalks, finely chopped
4 stalks of (rainbow) chard, stalks finely chopped,
leaves, fine or a bit rough
1 can of cannellini beans, washed and drained
¾ - 1 l vegetable stock
1 bay leaf with 1 clove stuck through
some pepper and maybe some salt
For the
pesto:
2 handfuls of basil leaves
1 clove of garlic and some sea salt
10 toasted almonds
extra virgin olive oil
Warm some olive oil in a soup pan and add the onion
first; then cut the carrots and add, the celery, the finely chopped stalks of
parsley and chard and stir well. Let it fry on low heat for 8-10 minutes.
Add vegetable stock, cannellini beans and the bay leaf
and bring to the boil. Then let it simmer for 15 minutes on low heat. Add chopped
chard leaves and let it wilt for several minutes. Your soup is ready!
Serve with a big scoop of the pesto and eat warm or
cold. Both are delicious.
The pesto is very easy: just put everything in a small
food processor and blend into a nice sauce. The olive oil bit by bit to create
the right thickness for you.
1 opmerking:
Ik heb je lekkere soep gemaakt met warmoes uit eigen tuin!
het was super lekker! :)
Een reactie posten