vrijdag 31 juli 2015

zomerkom met geroosterde wortels en wortel-gembersaus - summer bowl with roasted carrots and carrot-ginger sauce(GF-DF-SF-V)


Een recept met gekookte le Puy linzen.
Je kunt variëren met alle groentes die je lekker vindt en die nu in het seizoen zijn. Ik heb net de eerste wortels geoogst, dus die gaan er lekker in, in de saus en geroosterd.

Het recept is voor 2 personen.

Maak eerst de saus:
2 wortels, 150 g, in kleine blokjes
1 lente-uitje
2 el fijngehakte gember
2 el balsamico azijn
2 tl geroosterde sesamolie
2 tl glutenvrije tamari
1 tl ahornsiroop
1 el olijfolie
versgemalen peper

alles in de blender en pureer tot een egale saus.

Voor de rest van de ingrediënten van deze heerlijke zomerse kom heb je nodig:
2 koppen gekookte bruine basmatirijst
1 avocado, gehalveerd en in dunne plakjes
gestoomde broccoli
gekookte linzen (zie instructies vorige recept)
geroosterde wortels: 20 minuten op 180°C, in de lengte gehalveerd of in 4-en, afhankelijk van de dikte, met olijfolie besprenkeld en wat peper en zout.
2 el amandelschilfers

Componeer de kom en schep de saus erover heen. Een heerlijke lichte en gezonde maaltijd!


A summer recipe with LePuy lentils.
You can choose which vegetables you want in the bowl, according to the season or just what you love to eat. I harvested my first carrots so I use them raw in the sauce as well as roasted in the bowl. The recipe is for 2 persons.

First make the sauce:
2 carrots, finely diced
1 spring onion, chopped
2 tbsp finely chopped gingerroot
2 tbsp balsamic vinegar
2 tsp toasted sesame seed oil
2 tsp gluten free tamari
1 tsp maple syrup
1 tbsp olive oil
freshly ground black pepper

Put everything in a small food processor and blend into a delicious smooth sauce. Set aside.

The rest of the ingredients I used:
2 cups cooked brown basmati rice
1 avocado, peeled and thinly sliced
steamed broccoli
cooked Le Puy lentils (see last week for instructions)
roasted carrots, 20 minutes on 180°C, stripped lengthwise according to thickness, sprinkled with some olive oil and salt and pepper
2 tbsp sliced almonds


Compose your bowl and ladle the sauce over it. A light and tasty summer dish, enjoy!


1 opmerking:

Sophies Foodie Files zei

Peter & ik hebben gisteren van je lekker recept geproefd & we vonden het super lekker ook! :)