Dit heerlijke nazomer gerecht heb ik gemaakt met de laatste
snijbiet uit de tuin. Het is een variatie op de klassieke garbanzos con
espinacas uit Andalusia. Barstend van de smaak en vol van plantaardige
eiwitten.
Eet met een snee glutenvrij brood of met wat rijst en een
frisse salade.
Voor dit gerecht gebruik ik gedroogde ñorapepers, die het gerecht een diepe, volle smaak geven. Ik
koop ze als ik in Spanje ben. Ik hoop dat je ze kunt vinden, anders laat je ze
weg.
Nodig:
1 pot
kikkererwten of 400 g gekookte
1 grote bos snijbiet, 500 g
4 tenen knoflook, grofgehakt
2 gepelde tomaten, in stukjes
2 gewelde ñoras (in heet water 20 minuten)
1 tl komijnpoeder
1 laurierblad
1 tl pimenton
water
zeezout
versgemalen
peper
Was de snijbiet en snijdt de stelen in kleine stukjes en de
bladeren apart lekker grof.
Verwarm wat goede olijfolie in een flinke braadpan en fruit
hierin de knoflook, ñoras, laurierblad, komijn en pimenton. Ongeveer 2-3
minuten. Roer af en toe.
Voeg dan de snijbiet stukjes en tomaat toe, breng op smaak
met zout en peper en roer af en toe. Fruit nog een paar minuten samen tot de tomaat
zacht wordt.
Voeg dan kikkererwten en snijbietblad toe en een flinke
scheut water. Breng aan de kook en laat dan 15-20 minuten zachtjes sudderen. Roer
af en toe en voeg als het gaat aanbakken wat water toe.
Je wilt een dikke,
sappige saus. Proef en breng verder op smaak als dat nodig is.
Geniet van de volle zomerse smaak van Spanje!
This dish
is a variation on the classic Andalusian garbanzos
con espinacas. Bursting with flavour, healthy and full of plant-protein.
Eat with a slice of your favourite gluten-free bread or with some rice or just
as it is with a fresh salad on the side.
I use ñora
peppers, which give the dish a deep flavour. I hope you can find them
somewhere. I always buy some when I visit Spain.
You’ll
need:
1 can of
chickpeas, 400 g
1 big bunch
of chard, 500 g
4 cloves of
garlic
2 peeled
tomatoes
2 soaked ñora peppers (20 minutes in hot water)
1 tsp cumin
powder
1 bay leaf
1 tsp pimento
water
sea salt
black pepper
Wash the
chard and cut stems in small pieces and the leaves separately rather rough.
In a big
heavy casserole heat some tasty olive oil and fry on medium heat the garlic,
the ñoras, bay leaf, cumin powder and pimenton. Stir.
After 2
minutes, add chard pieces and tomatoes and season with salt and pepper. Fry
again some minutes while stirring occasionally till the tomatoes soften.
Then add
chopped chard leaves, chickpeas and a some water and bring to the boil. Put the
heat on low and let it simmer for about 15-20 minutes. Stir occasionally and
add more water when it starts to stick to the bottom.
You want to have a thick
saucy consistency. Taste and add more seasoning when necessary.
Enjoy
the taste of summer in Spain!
1 opmerking:
Hey Linda!
Ik heb gisteren een gelijkaardig recept gemaakt! Héérlijk is jouw recept! :)
dat wordt smullen! :) MMMMMM!
Een reactie posten