Ik ben net terug van een heerlijke week in Áger, Catalunya, waar ik vrienden heb bezocht en geholpen op hun geitenboerderij. En nu al weer druk, druk, druk.
Gisteravond was er nog crema de calabacin oftewel courgettesoep in de koelkast (binnenkort het recept!) en met snijbiet
gevulde empanadas, maar net niet genoeg voor een vullende avond maaltijd.
Gelukkig heb ik een moestuin met nog volop groentes te
oogsten waaronder de meest grillig gevormde wortels. Ze zien er niet uit, maar
smaken overheerlijk, zoals in deze heerlijke en eenvoudige salade met rode
quinoa. Je kunt de salade zowel warm, lauwwarm of koud eten!
Nodig:
½ cup/125
ml rode quinoa
350 g
wortels
1 teen knoflook
olijfolie, peper en zout
4 el geroosterde pitten en noten
handje peterselie, fijngehakt
uitje, in dunne ringetjes
1 avocado, in blokjes
voor de dressing:
2 el tahin
1-2 el citroensap
2 el rijststroop
1 el olijfolie
2-4 el yoghurt
peper en zout
evt. 1 tl fijngewreven
knoflook
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de quinoa in 3x zoveel water met een snufje zout,
ongeveer 12 minuten zachtjes. Giet eventueel overtollig water af en plaats een
vel keukenpapier of een schone theedoek tussen pan en deksel zodat aanhangend
vocht wordt geabsorbeerd. Zet apart.
Was en schrap de wortels en snijd ze in reepjes, ± 1cm dik;
meng in een kom met peper en zout, wat olijfolie en een grof gehakte teen
knoflook. Stort op een bakplaat en bak in het midden van de hete oven, 20-30
minuten. Zet apart.
Hak de peterselie, snijd de ui in fijne ringen en rooster
wat pitten en noten, bijvoorbeeld pistachenoten en pompoenpitten, in een droge
koekenpan. Zet alles klaar.
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een
kom, proef steeds en voeg alles naar smaak toe. Zoveel yoghurt naar dikte van
de saus.
Snijd de avocado in blokjes.
Pak een mooie ruime kom en meng alle ingrediënten door
elkaar. Bestrooi met de peterselie.
you’ll need:
½ cup red
quinoa
350 g
carrots
1 clove of
garlic
olive oil,
salt and pepper
4 tbsp
toasted pits and nuts
small handful
of chopped parsley
small
onion, in fine rings
1 avocado,
in cubes
for the dressing:
2 tbsp
tahin
1-2 tbsp
lemon juice
2 tbsp
brown rice syrup
1 tbsp olive
oil
2-4 tbsp
yoghurt
pepper and
salt
opt. pulp of
a small garlic clove
Pre heat
the oven on 200°C/400°F.
Wash and
cook the quinoa in 1 ½ cup of water with a pinch of salt, about 12 minutes
softly. Drain any excess water and place a piece of kitchen paper or a clean
towel between pan and lid to absorb any
left-over moisture. Set aside.
Wash and
scrape the carrots and cut into strips of 1 cm thickness. Mix in a bowl with
pepper and salt and a little olive oil and a clove of garlic, roughly cut..
scoop on a baking tray and bake in the middle of the hot oven for 20-30
minutes. Set aside too.
Chop the
parsley, slice the onion in thin ringlets and toast some pistachios and pumpkin
seeds or other pits and nuts in a dry frying pan. Put everything ready.
Make the
dressing by mixing all ingredients in a bowl. Taste all the time and add more
to your own taste. As much yoghurt to get a runny dressing.
Cut the avocado in cubes.
Take a nice
wide bowl and add all ingredients and mix well. Parsley on top. Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten