dinsdag 11 januari 2011

amandel-cranberry cookie – almond cranberry cookie (GF – DF – SF-V)

Deze cookies zijn snel te bereiden, ze zijn overheerlijk en ook nog eens gezond.
Wat wil je nog meer zo aan het begin van een nieuw jaar. Nog meer cookies? Nou, ik ben er mee bezig. Koekjes met minder zoet en vet en toch superlekker.
Want ik kan niet zonder een koekje bij de thee, liefst 3 of 4, maar voorlopig houd ik het bij 1 of soms toch 2.

amandel-cranberrie cookies (10 stuks)

100g amandelmeel
25g kokosmeel (Aman Prana)
¼ tl zeezout
¼ tl vanillepoeder
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
60 ml zonnebloemolie
60 ml rijststroop
35 g gedroogde cranberry’s, grofgehakt
35 g amandelen, in de lengte in schilfers gehakt

Verwarm de oven voor op 175˚ C.

Meng de meelsoorten samen met het zout, vanillepoeder en de wijnsteenzuurbakpoeder.
Meng de olie en de rijststroop en giet het bij de droge ingrediënten.
Roer alles nogmaals door elkaar. Voeg dan de cranberries en gehakte amandelen toe, meng goed.
Kneed dan snel met koele hand en vorm 10 koekjes, die je op een bakplaat bedekt met bakpapier legt. Bak de koekjes goudbruin in 10-15 minuten, afhankelijk van je oven. Dus let goed op dat ze niet te bruin worden, want dan worden ze bitter.





These cookies are very quickly to make, they are scrumptious and they are healthy, any way I think so. So, what else do you need at this time of year. More cookies? Well, I’m busy with it. Cookies with less sweet en fat and still delicious.
Because what’s life without cookies, I can’t do without a cookie with my tea. I prefer 3 or 4, but as yet I stick to 1 or maybe 2.

Almond cranberry cookie (10 pcs)

100 g almond meal
25 g coconut flour
¼ tsp sea salt
¼ tsp vanilla powder
1 tsp tartaric acid baking powder
60 ml sunflower oil
60 ml rice syrup
35 g dried cranberries, coarsely chopped
35 g almonds, slivered lengthwise

Preheat your oven on 175˚ C or 350 F.

Mix the dry ingredients in a bowl.
Mix the oil and rice syrup in another and add to the dry ingredients.
Mix everything well. Then add the chopped cranberries and almonds and knead everything quickly with a cool hand.
Form 10 cookies and place them on a baking tray covered with baking paper.
Bake the cookies in the middle of the oven for about 10-15 minutes depending on your oven.
Pay attention at the end of the baking time! They mustn’t brown too much, because they will taste bitter.

3 opmerkingen:

Sophie zei

Yummie yummie cookies!

I have all of the ingredients at home!

MMMMMMMM,...!

Saskia zei

Wat bedoel je met vanillepoeder? Is dat de poeder die je gebruikt om vanillepudding te maken, of is het vanillesuiker, of is het misschien het poeder dat je uit vanillestokjes kan schrapen?

boeddhamum zei

Hi Sophie,
met vanillepoeder bedoel vanille bourbon poeder, het zaad van de vanillepeul. Ik koop dit altijd in een buisje van Het Blauwe Huis, wat ik bij de biologische winkel koop. Je kunt natuurlijk ook het zaad uit een vanillepeul schrapen.