dinsdag 25 januari 2011

broccoli-tomaat pasta - broccoli-tomato pasta (GF SF)

Ik ga niets zeggen over het weer, maar over de kleur van het leven, de grijsheid van het bestaan in januari.
Er is zo weinig kleur als ik naar buiten kijk, zelfs het weinige groen is grijs, over alles hangt een sluier van grijs.

Ik probeer zelf er alles aan te doen om me niet grijs te voelen.
• Ik doe veel licht aan in huis
• Ik brand kaarsen
• Ik ga iedere dag een rondje wandelen buiten
• Ik breng kleur in mijn kleding
• Ik kook lekkere en kleurige gerechten


Dit is een makkelijk en heerlijk zacht pastagerecht.
Super als je moe bent en niet zo in de stemming voor ingewikkelde kookkunsten.
Je zult zien, als het op je bord ligt, dat de kleuren je blij maken en de smaak troostend zal zijn, echt comfortfood.

Broccoli-tomaatpasta (3pers)

4 tomaten, in 4-in oven bakken met peper, zout, knoflook, ui en olijfolie
1 stronk broccoli, roosjes stomen
250 g glutenvrije pasta
100 g mozzarella
150 g geraspte kaas
evt. verse basilicum, grof gescheurd
peper en zout, naar smaak

Verwarm de oven voor op 220˚ C.

Snijd de tomaten in kwarten, leg ze op een bakplaat en bestrooi met peper, zout, 1 teen knoflook in plakjes, 1 ui in halvemaantjes en wat olijfolie. Bak de tomaten ongeveer 20 minuten en zet ze apart.
Zet de oventemperatuur op 180˚ C.

Ondertussen stoom je de broccoliroosjes tot ze net gaar zijn en snijd je de bol mozzarella in grove stukken.

Kook de pasta gaar in zeer ruim kokend water met wat zout. Dit is erg belangrijk voor glutenvrije pasta, want er komt veel zetmeel vrij, waardoor de pasta plakkerig wordt als je te weinig water gebruik.

Neem een ovenschaal en giet wat olijfolie op de bodem.
Giet de pasta af en doe de pasta in de schaal, meng met het tomatenmengsel, de broccoli en de kazen en evt. de verse basilicum. Proef en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Zet de schaal in de oven en bak nog eens 20 minuten in de oven



I’m not gonna mention the weather, but I want to say something about the colour of life, the greyness of being in January.
There is such a lack of colour, when I look outside, even the small bits of green are grey, there is a grey veil over everything.

I try hard not to feel grey myself.
• I turn on a lot of lights in my house
• I burn candles
• Everyday I go for a walk in the park
• I bring colour to my clothes
• I cook nice and colourful dishes

This is a very easy and soothing pasta.
Great when your tired and not in the mood for great cooking operations and when you have it on your plate, the colours will make you happy and the tastes will comfort you, you’ll see.

Broccoli-tomato pasta (3 pers)

4 tomatoes, in quarters, mixed with pepper, salt, garlic, onion and olive oil
1 stalk of broccoli, in rosettes
250 g gluten free pasta
100 g mozzarella
150 g grated cheese
fresh basil, roughly torn
pepper and salt, to your taste

Preheat the oven on 220˚ C.

slice the tomatoes in quarters, lay them on a baking tray and sprinkle with pepper, salt, 1 clove of garlic in thin slices, 1 onion in half moons and some olive oil. Bake them about 20 minutes in the hot oven and take them out.
Lower the oven temperature to 180˚ C.

In the meantime you steam the broccoli rosettes till they are just cooked. Cut the mozzarella in rough pieces.

Cook the pasta in a large pan with boiling water. It’s important with gluten free pasta to use a big amount of water, because otherwise the starch will turn the pasta very sticky!
Take an oven dish and pour some olive oil on the bottom.
Drain the pasta and cast it in the dish. Mix it with the tomatoes, the broccoli, the cheeses and the basil. Taste and add pepper or salt to your taste.

Geen opmerkingen: