maandag 31 januari 2011
Seadies (GF- DF- SF - V)
Wat is het internet toch geweldig.
Ik vond weer 2 nieuwe sites over koken en gezond eten, niet per se gluten vrij, maar zeer inspirerend: http://glutendairyfree.co.uk/en http://www.anjasfood4thought.com/
Van Anja’s site maakte ik een bewerking van haar seaweed sesame squares.
Mijn zoon is allergisch voor zonnebloempitten, dus heb ik deze vervangen door pompoenpitten, rijk aan ijzer, magnesium en eiwit en nog lekker ook!
Ik heb ook wat zeezout toegevoegd, om een tegenhanger te bieden voor het zoete van de agavesiroop en de nori te accentueren.
Het is een snel klaar recept, wel een beetje knoeien, maar het resultaat is een gezond knapperig, mits koel en droog bewaard, goed houdbaar en verslavend lekkere glutenvrije snack!!
Maken dus en meenemen in een trommeltje voor een gezond tussendoortje!
Seadies (9 stuks)
30 g zwart sesamzaad
30 g wit sesamzaad
30 g pompoenpitten
30 g amandelen
1 ½ vel nori
60 ml agavesiroop
¼ tl zeezout
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Rooster de zaden een voor een in een droge koekenpan met een dikke bodem, ongeveer 5 minuten. Schud af en toe.
Snijd de amandelen met een scherp mes in de lengte in schilfers.
Doe alle zaden en noten in een kom en voeg het zout toe en knip de nori erboven met een schaar in kleine stukjes.
Meng alles goed en voeg dan de agavesiroop toe. Meng nogmaals goed.
Leg het “deeg” op een bakplaat die je hebt bedekt met een stuk bakpapier en gebruik een siliconen spatel om het mengsel uit te spreiden in een vierkant van 0,8 – 1cm dik. Als het te plakkerig is, maak dan je spatel af en toe nat.
Bak de Seadies 15-20 minuten in het midden van de oven. Laat wat afkoelen op de bakplaat en snijd in 9 stukken als het baksel nog warm is. Gebruik een superscherp mes of een pizzasnijder.
Laat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdicht blik.
I love the internet!
This weekend I found these 2 sites about cooking and healthy food, not only (1 of them) gluten free, but very inspiring: http://glutendairyfree.co.uk/ en
http://www.anjasfood4thought.com/From Anja’s site I made an adaptation of her seaweed sesame squares.
My son has an allergy for sunflower seeds so I replaced them for pumpkin seeds, rich in iron, magnesium and protein and very tasty too!
I added some sea salt to create a counterpart for the sweetness of the agave syrup and to accentuate the nori.
It’s a quick recipe, a bit messy, but the result is a healthy and crunchy, provided that you store them cool and airtight, and addictively good gluten free snack!!
Go to the kitchen and make them!
Take them with you in a small container to work, gym or park for a healthy bite!
Seadies ( 9 pcs)
30 g black sesame seeds
30 g white sesame seeds
30 g pumpkin seeds
30 g almonds
1 ½ sheet of nori
60 ml agave syrup
¼ tsp sea salt
Preheat the oven on 160˚C.
Roast the seeds one at a time for about 5 minutes in a dry frying pan with a heavy base. Stir occasionally.
Slice the almonds lengthwise after roasting.
Put all the seeds and nuts in a big bowl and mix with the sea salt. Cut the nori sheets in small pieces, I use a pair of scissors and mix with the rest. Then add the agave syrup and mix well.
Transfer the mixture to a baking tray which is covered with parchment paper and spread it evenly with a silicon spatula. When it is too sticky, wet the spatula from time to time.
Spread it into a square with a thickness of 0,8 – 1 cm and transfer to the oven. Bake the Seadies 15-20 minutes. Let them cool down on the baking tray and cut them into squares when they are still warm. Use a very sharp knife or a pizza cutter.
Store them when they are competely cool in a dry food container
Labels:
agave syrup,
agavesyroop,
almond,
amandel,
crackers,
nori,
pompoenzaad,
pumpkin seeds,
sesame seeds,
sesamzaad,
vegan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten