donderdag 27 januari 2011

The ultimate cookie (for now!) GF-DF-SF

Als ik geen koekjes meer heb dan word ik onrustig.
Ik wil per se een koekje bij de thee. Maar vandaag was mijn amandelmeel op en ook mijn kokosolie, dus eerst naar de stad voor een rondje fietsshoppen, gelukkig schijnt de zon en voelt het fris en gezond.

Al heel lang heb ik mijn puber beloofd om koekjes te ontwikkelen die je kunt uitsteken met een cookiecutter. Hij had deze namelijk voor me meegenomen uit New York, afgelopen herfst. Jee, zo lang geleden al weer!

Glutenvrije koekjes hebben toch echt de neiging om uit elkaar te vallen, dus bleef het bij beloven en nadenken. Vorige week heb ik de stap genomen, o.k., nu ga ik ze maken! We hebben ze meteen opgegeten, dus vandaag opnieuw aan de slag.

Deze koekjes zijn echt zó simpel, maar zó lekker!
Ik heb ze gedoopt in chocolade, maar ook zonder zijn ze “gewoon” lekker.
Knapperig en zeer smaakvol.

The ultimate cookie (1 bakplaat en nog wat)

150 g amandelmeel (zeer fijn gemalen)
100 g kokosmeel
½ tl zeezout
⅛ tl vanillezaad
¼ cup agavesiroop
¼ cup + 2 el gesmolten kokosolie

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng in een kom de 2 meelsoorten goed door elkaar met het zeezout en het vanillezaad.
Maak een kuiltje in het midden en voeg de agavesiroop en de kokosolie toe, roer eerst en kneed dan tot een samenhangend deeg. Het is een klein beetje korrelig, dat geeft niet. Druk aan tot een deegbal en laat het 30 minuten rusten.

Rol het deeg uit op een vel bakpapier. Leg op het deeg een vel huishoudfolie.
Maak de deegplak zo dun mogelijk en steek met een cookiecutter koekjes uit of snijd rechthoekjes met een pizzasnijder.

Leg de cookies op een bakplaat die je bedekt met bakpapier en bak ze in het midden van de oven 5-7 minuten tot de randjes gaan bruinen. Blijf erbij want ze verbranden snel!!




When I don’t have any cookies left I become restless.
I really need a cookie with my tea.
But today I was out of almond meal and coconut oil, so I first had to go on my bike in town to fetch everything. Luckily the sun was shining and it was feeling fresh and healthy outside.

For a long time I promised my adolescent son to develop cookies which you can cut out with a cookie cutter. He brought me these ones from New York last fall. Wow, how time flies!

Gluten free cookies have the tendency to fall apart easily, so for a long time I kept on promising and thinking about it. Last week I took the step and I made these wonderful cookies. We ate them all, so today I made another batch.

These cookies are dead simple to make and gorgeous!
I dipped some of them in melted chocolate, but “plain” they are “plainly” good.
Crunchy and very tasteful.

The ultimate cookie ( 1 baking tray and some more)

150 g almond flour (finely grounded)
100 g coconut flour
½ tsp sea salt
⅛ tsp vanilla pod seeds
¼ cup agave syrup
¼ cup + 2 tbsp coconut oil Preheat the oven on 180˚C.

Mix the 2 flours in a bowl together with the sea salt and the vanilla seeds.
Make a hole in the middle and pour in the agave syrup and coconut oil, stir in first and then knead it by hand till the dough comes together. It will stay a bit crumbly, no problem, just press it into a ball of dough and let it rest for 30 minutes.

Roll out the dough on a sheet of baking paper. Put a sheet of cling foil on top of the dough.
Make the dough as thin as you can, ¼ to ⅛ inch, and cut the cookies with a cookie cutter or just cut rectangles with a pizza cutter!

Put the cookies on a baking tray covered with baking paper and bake them in the middle of the oven about 5-7 minutes until the edges begin to brown. Stay with them, because they burn easily!

2 opmerkingen:

sophiesfoodiefiles zei

Fabulously looking tasty cookies! I love your cookie cutters

MMMMMMMMMMM,...!

Nahla zei

Wat grappig met die m&m vormpjes! Leuk dat je tweetalig schrijft :)