woensdag 17 juni 2009

Gerookte zalm met!














Dit is een van mijn favoriete manieren om gerookte zalm te eten; het is eenvoudig en snel te maken en de smaken combineren erg goed: zout, zoet, pittig, zuur. Ook de pp is er gek op. (Let op het dressingpotje!)
Je kunt het eten met wat je nog meer in huis hebt: crème fraîche, kappertjes, toast.
Ik eet ze met nieuwe aardappeltjes, gekookt in de schil, even afkoelen en dan snel bakken in hete olijfolie, serveren met wat zeezout en vers gemalen peper.

Voor 2 personen

200 g gerookte zalm
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
1 hardgekookt ei, fijngeprakt
2 augurken, fijngehakt
citroen evt.

Pak je mooiste platte schaal en schik de plakjes zalm erop. Leg bergjes ei, ui en augurk eromheen. Sprenkel wat citroensap over de zalm en wat versgemalen peper.

Zet op tafel, met een schaal gebakken aardappeltjes of je favoriete brood en een simpele, groene salade.

Geen opmerkingen: