Ik was even naar Noord-Spanje waar de lente al wat eerder
begonnen en de temperatuur gelukkig ook al hoger was.
Te midden van de
uitlopende notenbomen, de bloeiende peren- en appelbomen en de volop geurende
wilde tijm genoot ik van de eerste nachtegalen, de teruggekeerde bijeneters en
andere vrolijke fluiters, maar vooral van de onmetelijke stilte en mijn lieve
vrienden daar.
Thuisgekomen lagen er nog wat peren op de fruitschaal en met de versgeplukte wilde tijm maakte ik deze lekkere salade:
zoet, zout, knapperig en fris en nog snel klaar ook.
Je hebt nodig per
persoon:
1 peer per persoon
1 flinke handvol gemengde sla
1-2 el hazelnoten
30 g feta
Honing mosterd tijm dressing:
3 el extra vergine olijfolie
2 el lekkere azijn, zoals paardebloem
1 volle tl Dyon mosterd
1 volle tl honing
verse tijm blaadjes
versgemalen peper
zeezout
Doe alle ingrediënten in een leeg jam potje en schud, met het
deksel erop, tot een mooie homogene dressing, zet apart.
Toast de hazelnoten in een droge pan en zet opzij. Hak ze
grof als ze afgekoeld zijn.
Was en droog de sla.
Was de peer. Snijd aan beide zijden een dun plakje af, die
gebruik je niet. Snijd de peer dan in 4 dikke plakken en vet ze licht in met
wat olijfolie.
Verhit een grillpan en bak de plakken peer een paar minuten
aan beide kanten tot ze een mooi bruin streeppatroon vertonen.
Verdeel sla over een flink bord, verdeel de warme
plakken peer, gehakte hazelnoten en verkruimel de feta over de sla en besprenkel
met wat dressing. Serveer meteen!
You’ll need per person:
1 pear
1 big
handful of lettuce leaves
1-2 tbsp
hazelnuts
30 g feta
Honey mustard thyme dressing:
3 tbsp
extra virgin olive oil
2 tbsp nice vinegar, like dandelion
1 tsp Dyon mustard
1 tsp honey
fresh thyme leaves
freshly ground
pepper
sea salt
Put all
ingredients in an empty jam pot and, with the lid on, shake till it is emulsified, set apart.
Toast the
hazelnuts in a dry pan and set aside till cooled. Then chop roughly.
Wash and
dry the lettuce.
Wash the
pear(s) and cut from both sides a thin slice, which we do not use.
Cut the
pear in 4 big slices and thinly grease with olive oil. Heat a grilling pan and
bake the slices for some minutes each side till you see a dark grilling pattern.
Divide the
lettuce on a big plate, then the slices of warm pear, the toasted hazelnuts and
crumble some feta over the plate. Add dressing to your taste, serve at once!
2 opmerkingen:
Dit is een héél lekkere salade met een Yummy dressing die ik vaak in de herfst eet,....Yum!
Ja, als er nieuwe peren zijn in de herfst!
Een reactie posten