maandag 18 april 2016

Salade met geroosterde peer, hazelnoot en feta - Salad with roasted pears, hazelnuts and feta (GF-SF)



Ik was even naar Noord-Spanje waar de lente al wat eerder begonnen en de temperatuur gelukkig ook al hoger was. 
Te midden van de uitlopende notenbomen, de bloeiende peren- en appelbomen en de volop geurende wilde tijm genoot ik van de eerste nachtegalen, de teruggekeerde bijeneters en andere vrolijke fluiters, maar vooral van de onmetelijke stilte en mijn lieve vrienden daar.




Thuisgekomen lagen er nog wat peren op de fruitschaal en met de versgeplukte wilde tijm maakte ik deze lekkere salade: zoet, zout, knapperig en fris en nog snel klaar ook.

Je hebt nodig per persoon:
1 peer per persoon
1 flinke handvol gemengde sla
1-2 el hazelnoten
30 g feta

Honing mosterd tijm dressing:
3 el extra vergine olijfolie
2 el lekkere azijn, zoals paardebloem
1 volle tl Dyon mosterd
1 volle tl honing
verse tijm blaadjes
versgemalen peper
zeezout

Doe alle ingrediënten in een leeg jam potje en schud, met het deksel erop, tot een mooie homogene dressing, zet apart.


Toast de hazelnoten in een droge pan en zet opzij. Hak ze grof als ze afgekoeld zijn.
Was en droog de sla.
Was de peer. Snijd aan beide zijden een dun plakje af, die gebruik je niet. Snijd de peer dan in 4 dikke plakken en vet ze licht in met wat olijfolie.
Verhit een grillpan en bak de plakken peer een paar minuten aan beide kanten tot ze een mooi bruin streeppatroon vertonen.

Verdeel sla over een flink bord, verdeel de warme plakken peer, gehakte hazelnoten en verkruimel de feta over de sla en besprenkel met wat dressing. Serveer meteen!




You’ll need per person:
1 pear
1 big handful of lettuce leaves
1-2 tbsp hazelnuts
30 g feta

Honey mustard thyme dressing:
3 tbsp extra virgin olive oil
2 tbsp nice vinegar, like dandelion
1 tsp Dyon mustard
1 tsp honey
fresh thyme leaves
freshly ground pepper
sea salt

Put all ingredients in an empty jam pot and, with the lid on, shake till it is emulsified, set apart.

Toast the hazelnuts in a dry pan and set aside till cooled. Then chop roughly.
Wash and dry the lettuce.
Wash the pear(s) and cut from both sides a thin slice, which we do not use.
Cut the pear in 4 big slices and thinly grease with olive oil. Heat a grilling pan and bake the slices for some minutes each side till you see a dark grilling pattern.


Divide the lettuce on a big plate, then the slices of warm pear, the toasted hazelnuts and crumble some feta over the plate. Add dressing to your taste, serve at once! 

2 opmerkingen:

sophiesfoodiefiles zei

Dit is een héél lekkere salade met een Yummy dressing die ik vaak in de herfst eet,....Yum!

boeddhamum zei

Ja, als er nieuwe peren zijn in de herfst!