zondag 25 oktober 2009

simpel en groen

Dit is een klassieker, volgens mij van mijn moeder, die je het hele jaar door kan maken omdat broccoli altijd te koop is. Het is snel, lekker, tenminste als je van broccoli en blauwe kaas houdt en prachtig van kleur:

Broccolistamppot

Voor 2 personen:

500 g broccoli, in roosjes en de stronk geschild en in kleine stukjes
300-400 g kruimige aardappelen
150 g blauwe kaas, bijv. van Bastiaanse
bodempje kokende melk
klont boter
peper-zout
geroosterde zonnebloempitten*

Schil, was en snijd de aardappelen in stukken en zet op met water en zout, tot ze net niet bedekt zijn. Breng aan de kook en voeg na 10 minuten de broccoli toe en kook nog 10 minuten of tot alles goed gaar is. Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes en rooster de zonnebloempitten in een droge pan.
Giet de groenten af en zet de pan terug op het lage vuur. Voeg kokende melk toe en een flinke klont boter (kan ook zonder, dan wordt het wat droger) en stamp of roer alles goed door elkaar. Als je met een pollepel roert blijft het geheel wat grover. Voeg dan de kaas toe. Zet het vuur uit, deksel erop, even laten smelten en schep dan op de borden en garneer met de pitten.
Eet smakelijk.

*zonnebloempitten: gepeld en ongepeld te koop, geroosterd en ongeroosterd te gebruiken, in brood, muffins, salades of zo als snack. Ze zitten vol eiwitten, vitamine E, foliumzuur, calcium en magnesium.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...