donderdag 29 oktober 2009

Akoori

Akoori

Roereieren Parsi-stijl
Voor 2-3 pers:

3 eieren
zout en peper
2 el ghee of olie
1 rode ui, middel, ragfijn gehakt
1 groene peper, ragfijn gesneden
1 tl gemberwortel, ragfijn gesneden
mespunt kurkuma
2 el verse koriander, fijngehakt
1 tomaat, in piepkleine blokjes gesneden
1 tomaat, in schijfjes, als garnering
2 el verse koriander, fijngehakt, als garnering

Klop de (biologische natuurlijk) eieren los met wat water en voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de ghee of de olie en fruit, terwijl je voortdurend omschept, de ui, peper en gemberwortel heel licht aan. Voeg dan de kurkuma, tomaat en koriander toe en schep alles goed door elkaar. Doe de losgeklopte eieren erbij en laat ze stollen terwijl je zachtjes roert.
Strooi evt. wat komijnpoeder over de akoori, schep op een warme schaal en garneer met de schijfjes tomaat en de koriander.

Lekker als lunchgerecht met rijst of je favoriete glutenvrije brood. Ook kun je akoori als bijgerecht bij een Indiase maaltijd geven, zoals hier met rijst, dahl en pompoen-auberginecurry.

Geen opmerkingen: