zaterdag 17 oktober 2009

Tacodinner

Een goede vriendin van me kwam gisteravond eten met haar zoon die net op de middelbare school is begonnen, dus om te vieren dat onze pubers herfstvakantie hebben en wij even kunnen bijpraten over de school- en andere perikelen, hebben we lekker taco’s gegeten. Mijn puber is dol op taco’s en het is erg gezellig eten, waarvoor je niet zo lang in de keuken hoeft te staan. Nog een voordeel: hij kan mij mooi helpen met het snijden van alle groentes, want hij heeft pas kookles gehad op school en hij vindt het leuk. Nou ja, na 2 tomaten en een halve paprika wordt het toch al snel saai, eten is toch leuker om te doen!

Zoals je ziet maken we bakjes met stukjes tomaat, paprika, gesneden ijsbergsla, geraspte kaas, zure room, kidneybeans die ik stoof met een grote ui, knoflook, fijngesneden groene peper, snufje piment, paprikapoeder en snufje kaneel en zout en peper en natuurlijk quacamole. De tacoschelpen gaan even in de oven en dan: vullen naar keus.
Het was erg gezellig!!


Quacamole

Voor 4 personen neem je
3 rijpe avocado’s
Rood uitje, heel fijn gesneden
Teen knoflook, heel fijn gesneden en geplet
Grote hand fijngesneden koriander
Zout, peper
Piment
Korianderpoeder
Chilipoeder
Citroensap

In een ruime kom doe je de ui, knoflook en koriander, daarop de avocado’s en prak alles stevig door elkaar. Breng daarna op smaak met de kruiden en voeg citroensap toe.

Sommige mensen doen er nog tomaat in, dat kan ook, wees creatief en zijn geen regels als je kookt!

1 opmerking:

Oscar zei

Wow het ziet er geweldig uit en klinkt erg voedzaam en gezond !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...