What to eat in this heat?
Elke dag salade is lekker, maar ook wat saai en ondanks de warmte vind ik
het heerlijk om ’s avonds iets warms te eten.
Dit tofugerecht is lekker licht en vol van smaak; het kost niet veel tijd om te maken dus ideaal met deze warmte.
tofuspiesen met groentenoedels (3 pers)
voor de groente:
600g groente, zoals courgette, wortel en prei
1 el sesamolie
1 knoflookteen, fijngehakt
2 el tamari
voor de spiesen:
4 el biologische pindakaas met stukjes noot
1 el zoete chilisaus
2 tl honing
25g santen, opgelost in 4 el kokend water
1 pak tofu
Rol de tofu in een schone theedoek en zet er een gewicht op. Laat een uurtje staan.
Zet 6 bamboestokjes in het water.
Bereid dan de groente voor: Was eerst de groentes en schaaf met een groenteschaaf lange,dunne slierten van de verschillende groentes. De prei kun je ook in lange slierten snijden. Was de groentes en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit dan de grill op 200˚C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Zet een wok op zacht vuur.
Mix in een kom de pindakaas, chilisaus, honing en santen tot een soort dikke glazuur.
Snijd de tofu in 18 dobbelstenen en meng ze in de kom met het glazuur.
Rijg ze dan aan de bamboestokjes. Het is een heerlijk kleverig werkje!!
Leg ze op de bakplaat en grill de spiesen 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn terwijl je ze steeds een stukje keert.
Zet het vuur onder de wok hoog en giet de sesamolie erin, daarna meteen de knoflook en bak deze 1 minuutje. Voeg de groenteslierten toe en roerbak 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak met de tamari, schep op 3 borden en leg op ieder bord 2 tofuspiesen.
Eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten