zondag 4 juli 2010

komkommertijd

Met al het verbouwen en opruimen en hard werken komt er niet veel van bloggen, wel van koken, maar meestal even snel en makkelijk.
Vanavond eten we penne met courgette en tonijn uit blik en daarbij deze heerlijke, snelle, frisse en vooral bij zoon L. favoriete komkommersalade van vriendin E.

Komkommersalade van Eline

1 komkommer
½ rode ui, heel fijngehakt
1 flinke el mayonaise
1 flinke el yoghurt
1 scheut olijfolie
1 scheut rode wijnazijn
peper en zout naar smaak
boragebloemetjes


Schil de komkommer in de lengte met een dunschiller en schaaf ze daarna in mooie dunne plakjes.
Doe ze in een kom en schep de rest van de ingrediënten erop, roer goed door, zet nog even een uurtje in de ijskast om lekker koud te worden en serveer als bijgerecht.
Strooi voor het serveren de boragebloemetjes over de salade.

Geen opmerkingen: