woensdag 7 juli 2010

broodje +

Ook al ben ik geen fan van glutenvrij brood, soms is een boterham of een broodje een uitkomst. Als je weggaat, een dagje naar het strand of even shoppen of zoals vanavond bij de soep.
Ik ben weer bezig met broodexperimenten en zal zeer binnenkort een goed glutenvrij broodrecept op het blog zetten. Ik heb altijd wel wat voorgebakken broodjes in huis voor onverwachte momenten.
Hier alvast een receptje wat je met zo'n fijn broodje kunt doen.

Broodje caprese uit de oven (1 pers)

1 glutenvrij stokbroodje (bijv. van Schär)
1 el pesto
½ bol mozzarella, in plakken
5 kerstomaatjes of 1 tomaat, in plakjes
1 lenteuitje, in ringetjes
handje basilicumblaadjes
peper en zout
olijfolie

Snijd het stokbroodje in de lengte open en besmeer de onderkant met pesto.
Beleg deze daarna met de mozzarella, de tomaatjes en de uiringetjes.
Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Strooi wat basilicumblaadjes erover en zet 5-8 minuten in een oven van 180˚ C. Leg de bovenkant van het broodje ernaast en leg deze erbovenop als het klaar is. Of beleg gewoon beide helften!!

Geen opmerkingen: