maandag 26 juli 2010

snijbiet met gebakken ei

Lekker als lunchgerecht, maar met wat rijst of een stuk glutenvrij stokbrood en een salade ook prima als avondeten.
Snijbiet is gezond en erg lekker, de smaak heeft iets heel verfijnds en zachts, niet zo uitgesproken als spinazie. Het is rijk aan vitamine C en calcium.

Dit is een echte troostmaaltijd, goed voor grijze en na emotievolle dagen.


Snijbiet met gebakken ei (2 pers)

2-3 el olijfolie
1 flinke rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, in dunne plakjes
500g snijbiet, gewassen en kleingesneden, met de steeltjes!!2 eieren
50g zachte geitenkaas

Zet eerst de grill aan op heet.

Bak dan in een ovenvast schaaltje of een koekenpan die onder de grill kan de ui en knoflook zachtjes in de olijfolie, ongeveer 10 minuten, zodat ze langzaam bruinen.
Voeg dan de gewassen en gehakte snijbiet toe, met aanhangend water en bak deze al roerend op hoog vuur totdat de snijbiet slinkt. Dit gaat snel!

Zet het vuur weer laag, maak 2 kuiltjes en breek in ieder kuiltje een ei en laat deze in 10 minuten gaar worden.
Kruimel dan de geitenkaas er over en zet de schaal of pan nog even onder de grill totdat de kaas gaat pruttelen.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Piet zei

oeoeoe wat lekker allemaal !
groet Piet