donderdag 21 oktober 2010

bloemkoolsalade

Van waarschijnlijk de laatste bloemkool van de boer heb ik een Italiaanse salade gemaakt, een heerlijk bijgerecht bij een frittata of heet ovengerecht.

Insalata di cavalfiori (3-4 pers)

1 kleine bloemkool
4 el extra virgine olijfolie
2 el balsamico wijnazijn
versgemalen peper
4 ansjovisfilets, uit olie, fijngeprakt
1 handvol platte peterselie, fijngehakt

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze goed.
Zet een pan op met water en wat zout en als het water kookt doe je de bloemkoolroosjes in de pan en kookt ze een minuut of 5-8. Ze moeten nog heel stevig zijn. Giet af in een vergiet en spoel de roosjes onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat ze uitlekken.

Maak een vinaigrette van de olie en de azijn en de peper en de geprakte ansjovis. Je kunt ook een andere azijn gebruiken, wat je zelf lekker vindt.
Je kunt ook een verse rode peper heel fijnsnijden en erdoor mengen.

Doe de bloemkoolroosjes op een mooie schaal en begiet met de vinaigrette.
Strooi de peterselie er over.

Geen opmerkingen: