It is raw and when you use unsulfured apricots very healthy too. Dried apricots are a natural and gluten free source of Vitamin E, iron, magnesium and fibers.
I found the recipe in Home Made, a delicious cookbook by the Dutch Yvette van Boven.
Apricot chutney
250 g dried, unsulfured apricots, welled 2 hours
2 sprigs of rosemary, chop the leaves
1 small clove of garlic
Juice of half a lemon
100 ml extra vergine olive oil
Pepper from the mill
Grind all ingredients in a food processor. Not too finely!
With a small layer of oil on top you can keep the chutney in the fridge for a long time!!
Enjoy!
Abrikozenchutney
250 g gedroogde, ongezwavelde abrikozen, 2 uur geweld
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
1 klein teentje knoflook
Sap van een halve citroen
100 ml extra vergine olijfolie
Peper uit de molen
Maal alle ingrediënten in een keukenmachine. Niet tè fijn!
Met een laagje olie erop kan je de chutney in de koelkast vrij lang bewaren.
Heerlijk op een sesamcracker met wat labnehkaas!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten