woensdag 18 november 2009

finocchi marinati


Ik ben even in Italiaanse sferen en het woord venkel in deze taal doet mij al verlangen naar een lange tafel in de schaduw van een prachtige oude olijfboom met daarop allerlei heerlijkheden en fijne vrienden eromheen.

finocchi marinati

1 venkelknol p.p.
zout en peper
sap van 1 citroen
olijfolie
evt. gedroogde rode peper, verkruimeld

Snijd de lelijke, harde delen van de knol en de onderkant. Bewaar het fijne lichtgroen, snijd dit fijn en bewaar voor later. Snijd de venkel in 5mm dikke plakken, ze zullen wat uit elkaar vallen, maakt niet uit. Bestrijk de plakken met olijfolie.

Verhit een grillpan en rooster de venkel aan beide kanten en bestrooi met zout en peper. Het grillen duurt ongeveer 10 minuten. Niet te lang, dan verdroogt het en wordt taai.

Leg de venkel op een warme schaal en giet rijkelijk citroensap en olijfolie erover heen.
Bestrooi met wat gedroogde peper en de fijngesneden venkeltoppen.
Het is ook lekker om i.p.v. citroensap wat balsamicoazijn erover heen te druppelen.

Geen opmerkingen: