woensdag 18 november 2009

parmigiani di melanzane


Zoals beloofd de recepten van afgelopen maandag.

Of je nu in Italië bent of in Frankrijk of Turkije, overal aan de Middelandse Zee worden aubergines verbouwd in allerlei vormen en kun je variaties op hetzelfde thema eten: aubergines uit de oven met tomaat.
Mijn aubergine komt uit Strijen, want mijn boer verbouwt de heerlijkste groenten op de koude grond in de Hoeksche Waard.

Parmigiani di melanzane
Voor 2 personen:

1 flinke aubergine, in plakken gesneden
zout
1 teen knoflook, fijngehakt
olijfolie
1 blikje gepelde tomaten, gehakt
peper
1 el fijngehakte basilicum of gedroogde oregano bijv.
3 el geraspte parmezaan
(evt.) bol mozzarella in stukken

Bestrooi de aubergines met zout en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet.
Fruit intussen de knoflook in wat olijfolie en voeg de tomaten, wat zout en peper en de kruiden toe en laat het geheel inkoken tot een dikke saus ontstaat.

Verwarm de oven voor op 180˚C.
Spoel de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier.
Bak de plakken aan beide kanten in een koekenpan met ruim olijfolie tot ze goudbruin en al wat zacht zijn, dus niet te hard bakken. Leg ze daarna in een ovenschaal, giet de tomatensaus erover en bestrooi met de parmezaan en evt. de mozzarella. Bak het gerecht circa 30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen: