Even een lekker pittig soepje gemaakt vanmorgen. Behalve de tijd voor het roosteren is deze soep snel klaar en ziet er prachtig uit. Ik had nog 2 wat verschrompelde bietjes onder in mijn keukenkastje liggen zag ik gister tot mijn spijt. Weggooien?? Nee, soep van maken.
Gisteravond heb ik de bietjes in aluminiumfolie geroosterd in de oven op 200˚ C, alleen schoongeboend onder de kraan. Een grote biet duurt wel 2 uur, maar ja, ondertussen kun je er ook een ovenschotel bijstoppen of een pizza of lekkere koekjes bakken. Ik ben zuinig met energie!
Kokos-rodebietsoep
Voor 2-3 personen:
300-400g geroosterde biet
zonnebloemolie
1 kleine rode ui, fijngehakt
1 tl komijnzaad
½ tot 1 el rode currypasta
400 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
stukje komkommer, in piepkleine blokjes gesneden, zonder schil
verse koriander, fijngesneden
2-3 el zonnebloempitten, geroosterd
Fruit de ui in wat zonnebloemolie in een soeppan met het komijnzaad tot de ui zacht is.
Voeg dan de currypasta toe en roer en fruit 1 minuut mee.
Voeg dan de in stukken gesneden biet erbij en fruit ook 1 minuut mee.
Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken met een deksel erop. Voeg dan de kokosmelk toe en kook nog 5 minuten mee.
Pureer met een staafmixer. Proef, voeg evt. nog wat zout en peper toe.
Garneer de soep met een eetlepel komkommerblokjes, gesneden koriander en een eetlepel zonnebloempitjes.
Ik eet de soep met een plat rijstbroodje!
2 opmerkingen:
hey.
heb de soep gisteren gemaakt, maar standaard "rode currypasta" blijkt garnaal te bevatten. gebruik jij hiervoor een ander ingredient?
verder wel erg lekker (bietjes waren ook op dus werd een wortel/taro/tamarinde soep. maar goed.)
je zou zelf een rode curry pasta kunnen maken: doe 1 gehakte ui, 4-6gehakte tenen knoflook, 2-6 rode chili's, 4 stengels lemon grass, gehakt, 3 el rijstmiso, 3 el gehakte galangal/laos, 1 tl komijnzaadjes en 2 el limoenschil in de vijzel of keukenmachine en maal tot een fijne pasta.
voor groene curry gebruik je groene pepers naar smaak.
het blijft lang goed in de koelkast!
Een reactie posten