maandag 2 november 2009

worteltjes!!

De wortel is denk ik wel een van de meest veelzijdige groenten die ik ken; ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar, van de piepjonge, dunne voorjaarsworteltjes tot de dikke, grote zanderige winterpenen. Ook zijn tegenwoordig op de markt of in de biowinkel oude "vergeten" soorten te koop in prachtige kleuren. En je kunt er alle kanten mee uit, van soep tot taart, van rauw tot puree; alleen van de kleur word ik al blij!

Vandaag een heerlijk bijgerecht: gestoofde worteltjes met salie

je hebt nodig voor 2 personen:

2 winterpenen, in reepjes gesneden
1 kleine rode ui, in ringen
1 teen knoflook, in plakjes
1 tl gedroogde salie
1 laurierblad, klein
1-2 el boter/ 1 el olijfolie
zout, peper
scheut kokend water of als je hebt witte wijn

Smelt de boter in een ruime pan, voeg de rest van de ingrediënten toe, breng aan de kook, doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat de wortels 10-20 minuten koken tot ze zacht zijn. Schud af en toe even met de pan. Haal dan het deksel van de pan en laat als het nodig is het teveel aan vocht inkoken. Proef of er nog zout en peper nodig is en serveer!

Erg lekker met risotto of aardappelpuree en een stukje vis.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

goh leuk zeg






proef puper xD

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.