woensdag 16 december 2009

kweepeer-goudreinet chutney - feesteten 3


Nog meer feesteten!
Dit maal een recept met kweepeer, als bijgerecht bij kaas, vooral bij geitenkaas erg lekker. Het recept komt oorspronkelijk uit het blad Seasons, september 2009. Ik heb de hoeveelheid suiker vervangen door agavesiroop.

Voor een flinke pot heb je nodig:

1 kweepeer
100g agavesiroop
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
zwarte peper
scheutje wijnazijn
1 goudrenet
2 el olijfolie

Schil de kweepeer, snijd het klokhuis eruit en snijd hem in partjes en dunne plakjes. Doe ze in een koekenpan of andere platte pan en voeg zoveel water toe dat de kweeperen net onderstaan.
Voeg de agavesiroop, azijn, veel versgemalen peper en de helft van de rozemarijn toe.
Kook de kweepeer ongeveer 30 minuten en let op dat het niet droogkookt, voeg dan wat water toe.
Schil de appel en snijd ook deze in partjes en dunne plakjes, kook ze 10 minuten mee tot ze gaar zijn en een beetje uit elkaar vallen. Laat afkoelen, prak grof.
Voeg olijfolie, de rest van de rozemarijn en evt. nog een eetlepel koud water toe.
Heerlijk met geitenkaas!
En zeker 10 dagen gekoeld houdbaar.

Geen opmerkingen: